Η εικαστικός κα. Καλατζή Μαρία

Η έκθεση ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Ιουλίου

Στα πλαίσια της επιλογής για ανάδειξη και προστασία της περιοχής της Αρχαίας Τροίας στο Canakkale  –  Eceabat – Truva της Τουρκίας, διοργανώνονται μεγαλεπήβολες πολιτιστικές εκδηλώσεις  από τους φορείς των Δαρδανελίων με αφορμή τη λειτουργία του νέου Μουσείου και της ανακήρυξης του 2018 ως Έτος Τροίας από την Κεντρική UΝΕSCO Γαλλίας.
Στα πλαίσια των γενικότερων εορταστικών εκδηλώσεων υπάγεται και η μεγάλη τιμητική Διεθνής ‘Εκθεση Εικαστικών από  9 έως 14 Ιουλίου, με τίτλο «Αρχαία Τροία 2018, Φιλία – Ειρήνη των Λαών».
Εκτός των άλλων κρατών την χώρα μας αντιπροσωπεύει η  Ένωση Τεχνών Ελλάδος  όπου η συμπατριώτισσά μας εικαστικός κ. Καλατζή Μαρία  συμμετάσχει με το έργο της: «Ικέτιδα».

Το έργο “Ικέτιδα” με το οποίο συμμετέχει στην έκθεση η κα Μαρία Καλατζή

Με κλασσική βάση αλλά σε μοντέρνο ύφος και γραμμές της τρέχουσας εποχής, μεταφέρει μηνύματα, εικόνες και συναισθήματα από τα κείμενα, όπως αυτά εμφανίζονται στα δικά της μάτια.
Η ίδια χαρακτηριστικά λέει: «Ένα από τα όνειρά μου γίνεται πραγματικότητα μέσα από αυτή την έκθεση, εφ’ όσον από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του Οδυσσέα. Είμαι υπερήφανη που ως Ελληνίδα θα μεταφέρω Τέχνη και στοιχεία του Ελληνικού Πολιτισμού στη γείτονα χώρα».

Η κ. Καλατζή είναι Πολιτιστική ακόλουθος της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, μέλος της  «World Academy of  Arts and Culture – U.S.A», της « Βαλκανικής Αμφικτιονίας του Ο.Η.Ε», της «Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Αειφόρο Αιγαίο»,  του «Πολιτιστικού Συλλόγου  Η Σκιάθος» και άλλων Πολιτιστικών συλλόγων & Σωματείων. ΄Εχει  διοργανώσει 7 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 35 ομαδικές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.  Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα καθώς επίσης σε Ευρωπαικές χώρες στην Αυστραλία & στην Αμερική. Επίσης στο Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων στην Σαντορίνη, στο Μουσείο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελλήνων Διασποράς στην Αθήνα, στο Καρδιολογικό Κέντρο Ωνάσειο,  στην Πινακοθήκη του Μουσείου El Greco (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) και στου «Λυκείου των Ελληνίδων» Σύρου, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Σκιάθου καθώς και αλλού.

Η αφίσα της έκθεσης