GΤΒΒ | Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας 2022

Εικόνες από την βράβευση του εστιατορίου Skiathos Salt & Pepper

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγκέντρωσε διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας σε μια μοναδική εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022 ΤΟΥ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® “4th ANNUAL GLOBAL LEADERS OF GASTRONOMY SUMMIT”

Τα Estiatoria.gr Golden Awards® ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τον 6o στη σειρά Πανελλαδικό Θεσμό Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης για το 2022. Ο χώρος που φιλοξένησε την υπέρλαμπρη απονομή για την χρονιά 2022 ήταν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η απονομή των κορυφαίων διακριθέντων εστιατορίων & επιχειρήσεων, αλλά και των Chef της Χρονιάς, έγινε στο περιθώριο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας του οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &  Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηνών.

Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση από την Σκιάθο, όπου το εστιατόριο “Salt & Pepper” με έδρα την περιοχή Τρούλος της Σκιάθου διακρίθηκε από τον διεθνή οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB  με το βραβείο-πιστοποίηση Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας 2022!

Στη βράβευση παρευρέθηκε ο κ. Τάσος Μπούρας, τιμώντας τον πρωτοπόρο θεσμό αλλά και εκπροσωπώντας την Αυθεντική Ελληνική Κουζίνα στο νησί.

Εικόνες από την βράβευση του εστιατορίου Skiathos Salt & Pepper
Εικόνες από την βράβευση του εστιατορίου Skiathos Salt & Pepper
Εικόνες από την βράβευση του εστιατορίου Skiathos Salt & Pepper

 

Κατά την απονομή παρέστησαν και συμμετείχαν παγκόσμιες προσωπικότητες
αναγνωρισμένων chef, μέλη του παγκόσμιου οργανισμού Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy®, επίσης του Greek Taste Beyond Borders® GTBB καθώς και του οργανισμού Authentic World Taste® organization δίνοντας ένα χρώμα διεθνές σε μια εκδήλωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη ποτέ ξανά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό έφτασε τον θεσμό σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα κατοχυρώνοντας την υψηλή αξία και αποκλειστικότητα στις υψηλού κύρους βραβεύσεις!
Το Estiatoria.gr σαν το σημαντικότερο media-portal με 16 χρόνια λειτουργίας, για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συνδρομή του στην ελληνική εστίαση & γαστρονομία, την ίδια ώρα που η συμμετοχή του κοινού, για άλλη μια φορά ήταν παρούσα από την έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Η ανάδειξη των κορυφαίων επιχειρήσεων εστίασης της χρονιάς σαν Estiatoria.gr Golden Awards® επιβράβευσε την μεγάλη προσπάθεια όλων αυτών που πάσχισαν να βρίσκονται κοντά σε όλους εμάς με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ανταποδίδοντας τους το υψηλοτέρου κύρους σήμα ποιότητας, το ευρέως διαδεδομένο & αναγνωρισμένο Gold Award of Quality & Taste 2022, ένα σήμα που αποτελεί για τους κατακτητές του, εκτός από ένα ορόσημο για την συνολική τους πορεία, το ισχυρότερο διαπιστευτήριο αξίας που εγγυάται ένα μοναδικό γεύμα ασυναγώνιστης & άριστης ποιότητας! Η επιτροπή του θεσμού αποτελείται από επιφανείς Έλληνες και διεθνείς Chef, γεγονός που προσθέτει ακόμα υψηλότερο κύρος στον πιο σημαντικό και αναγνωρισμένο Πανελλαδικό θεσμό βραβείων για εστιατόρια, Chef και επιχειρήσεις
με ενασχόληση την γεύση.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΔΩ:

Estiatoria.gr Golden Awards® Βραβεύσεις εστιατορίων & γαστρονομίας – Ο Πανελλαδικός Θεσμός Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγκέντρωσε διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας σε μια μοναδική εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το γνωστό ως Global Taste Conference ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες, 12 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και 13 Ιουλίου 2022 στο πολυτελές Grand Hyatt Athens (Υποστηρικτής του GTBB και του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας) όπου και έγινε η απόδοση του closing ceremony με ειδική press conference.

Ο κ. Φίλιππος Κούτρας ιδρυτής του παγκόσμιου οργανισμού Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και του Greek Taste Beyond Borders® GTBB με την επιστημονική ομάδα του GTBB, ανάμεσα σε αυτούς και ο γνωστός κ. Χάρης Πάτσης της εκδοτικής οικογένειας Πάτση ειδικός σε θέματα πολιτισμού, έδωσε την έναρξη του συνεδρίου σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο υψηλών προσκεκλημένων μέλη του GTBB τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης.

Τα κράτη που εκπροσώπησαν το AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® “4th ANNUAL GLOBAL LEADERS OF GASTRONOMY SUMMIT απέστειλαν τους σημαντικότερους chef τους μέλη του οργανισμού και ήταν από Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντουμπάϊ, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ,  Λίβανο, Ιαπωνία, Σουηδία, Αυστραλία, Νεπάλ, Βιετνάμ,  Κύπρο και άλλα ακόμα κράτη. Δείτε το παγκόσμιο δελτίο εδώ:  www.ambassadorsoftaste.com/4th-global-taste

Ο πυρσός με την κόκκινη φλόγα και την χρυσή σπείρα, σήματα κατατεθέν των παγκόσμιων οργανισμών του AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® και του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB σηκώθηκε από τα χέρια των επίσημων πρεσβευτών όπως ορίζει το πρωτόκολλο του GTBB και αποθεώθηκαν από το πλήθος μπροστά στα φλας της κάμερας.

Αξιοσημείωτη ήταν η τιμητική βράβευση με την χρυσή σπείρα του GTBB και του συνεδριακού μεταλλίου προς τον αξιότιμο Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον κ. Φίλιππο Κούτρα ιδρυτή του GTBB. Μάλιστα οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στάθηκαν σημαντικές για την εκδήλωση. Ανέφερε το σχετικό δελτίο τύπου:  “Ως κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και Greek Taste Beyond Borders® GTBB με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας, χαρακτήρισε το βραβείο που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φίλιππο Κούτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας. Δήλωση Υπουργού: «Χρέος δικό μας, ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας για σύνδεση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού με στόχο τη διεθνοποίησή της. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δημιουργηθούν δομές εξωστρέφειας και προβολής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε: «Προτεραιότητά μας ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να σας παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνετε και για να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία του προϊόντος που εσείς δημιουργείτε με τα γεννήματα της ελληνικής γης αλλά και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών».”

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θίξουμε το σπουδαίο έργο του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB ως προς την εξέλιξη και αναγνωρισιμότητα της ελληνικής γεύσης παγκοσμίως διαμέσου υψηλού κύρους πιστοποιήσεων και βραβεύσεων σε όλο το φάσμα της γεύσης και της γαστρονομίας.

Το Estiatoria.gr με τον Παγκόσμιο Θεσμό Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης – Estiatoria.gr Golden Awards® ήταν εκεί  ως μέλος του οργανισμού GTBB. Επίσης το αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας για ελληνικά προϊόντα του GTBB  «AUTHENTIC TASTE OF GREECE – ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ®» έδωσε το ηχηρό μήνυμα ως το κλειδί για το σύγχρονο branding και τις εξαγωγές, καθώς και το σήμα «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ® AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS» του GTBB για πρότυπα εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σφράγισε την εκδήλωση, σαν μια ισχυρή διαπίστευση για τους κατόχους του!

Οι κορυφαίοι Έλληνες Chef τιμήθηκαν με τους σημαντικότερους τίτλους, όπως το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ GTBB –CERTIFICATION OF VALUE & QUALITY – GOLD MEDAL και ο τίτλος AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY® GOLD MEDAL – ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ®.

Ο οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB έχει θέσει βαθιά θεμέλια με ένα μέλλον να υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αξιόπιστη υποστήριξη σε όσες επιχειρήσεις βασίζονται στις μοναδικές υπηρεσίες που παρέχει. Στο άλλο σκέλος το παγκόσμιο κομμάτι της «Χρυσής Σπείρας» είναι το διεθνές AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® organization & guide που μπορείτε να μάθετε για αυτό και το βιβλίο του οργανισμού στο www.ambassadorsoftaste.com Δίπλα σε αυτό, το AUTHENTIC WORLD TASTE® AWT (ανεξάρτητος οργανισμός)  www.authenticworldtaste.com διαπραγματεύεται σύγχρονες πιστοποιήσεις για παγκόσμια εξελιγμένα brand με ειδικές απαιτήσεις branding.

Το μέγεθος της επένδυσης σε σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας  του GTBB τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλο τόσο σε κονδύλια όσο και σε και σε διάστημα χρόνου συνεχούς ενασχόλησης των παραγόντων του, με  έτος ίδρυσης 2017, κάτι που στην εποχή μας είναι καθοριστικό για την σταθερή και αποτελεσματική ανάπτυξη. Το GTBB έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο business network στην Ελλάδα με κομβικούς συνεργάτες και στις 7 ηπείρους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς (στο podium) δέχεται τις ιδιαίτερες τιμές από τον ιδρυτή του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB κ. Φίλιππο Κούτρα (με το μικρόφωνο).

Μάθετε για τα αποτελέσματα των ειδικών βραβεύσεων του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB εδώ:  https://www.greektastebeyondborders.com/4o-pagosmio-synedrio-ellinikis-gastronomias/

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μπανάι