Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown και υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο διάστημα βρισκόμαστε στην κορύφωση αυτού του κύματος της πανδημίας, το οποίο αναμένεται να «ξεφουσκώσει» πριν από τα Χριστούγεννα και κάνει λόγο για 3.000 νεκρούς στη χώρα μας από τον κορονοϊό το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Γουργουλιάνης, δεν υπάρχει λόγος για ένα νέο lockdown στη χώρα, διότι το μόνο που θα προκαλούσε, θα ήταν αρνητικές συνέπειες στην οικονομία αλλά και μια άνιση μεταχείριση σε βάρος των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ενώ μέχρι πρότινος ήταν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, πλέον άλλαξε γνώμη, βλέποντας ότι υπάρχουν πολλά άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι οποίοι με κανένα επιχείρημα δεν πείθονται να εμβολιαστούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ειδικών να τους ενημερώσουν για τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι.

πηγή:ethnos.gr