Γιάννης Ρέτσος: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Electra στη Θεσσαλονίκη – Ολοκλήρωση της θητείας του κ.Ρέτσου στην προεδρία του ΣΕΤΕ

Την προσωπική του ανασκόπηση από την πορεία 24 ετών στα κοινά του τουρισμού, με αφορμή την ολοκλήρωση των δύο τριετών θητειών του, ως μέγιστη διάρκεια προεδρικής θητείας, στην προεδρία του ΣΕΤΕ, έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Ρέτσος στην τελευταία θεσμική συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μαϊου, με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στα σχέδιά του στον επιχειρηματικό στίβο.

Ο κ. Ρέτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Electra Hotels & Resorts, αναφέρθηκε σε μια νέα επένδυση πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη που θα ανήκει στο χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων Electra, ύψους 25 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, θα έχει 165 δωμάτια και θα στεγαστεί σε ακίνητο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για το έβδομο ξενοδοχείο του ομίλου, ο οποίος έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αποκάλυψε ακόμα ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στο ξενοδοχείο του ομίλου στη Ρόδο καθώς και τα σχέδια ανακαίνισης του Αθηναϊκού Electra στην οδό Ερμού.

Για τη σεζόν του 2023, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΣΕΤΕ, ο κ. Ρέτσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την τελευταία δεκαετία έχει γίνει αντιληπτό ότι το τουριστικό προϊόν παράγεται και συντίθεται από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Ο καθένας από αυτούς έχει τον μοναδικό δικό του σπουδαίο ρόλο και άρα είναι πλέον αυτονόητο, πως άξιος ηγέτης από οποιονδήποτε από αυτούς τους κλάδους, μπορεί να ηγηθεί του ΣΕΤΕ την επόμενη μέρα.

«Πιστεύω πως η ώρα αυτή έφτασε και η εκλογή του νέου Προέδρου θα σηματοδοτήσει την ευρύτητα του τομέα και θα περάσει το μήνυμα αυτό και σε κομμάτια της κοινωνίας πέρα από τα αμιγώς τουριστικά. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και για την επόμενη μέρα του ΣΕΤΕ και για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας. Ο ΣΕΤΕ έχει άλλωστε καταφέρει από το 1991 που ιδρύθηκε, σε κάθε αλλαγή θητείας να ανεβαίνει και ψηλότερα…», σημείωσε ο κ. Ρέτσος ανάμεσα σε άλλα.

Η θητεία του κ. Ρέτσου στα κοινά του τουρισμού ξεκίνησε στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, συνέχισε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ολοκληρώνεται με τη λήξη της δεύτερης θητείας του ως Πρόεδρος του κοινωνικού εταίρου του ελληνικού τουρισμού.

Σημεία ορόσημα της πορείας αυτής, αποτέλεσαν ο χειρισμός των εργασιακών θεμάτων κατά την περίοδο των μνημονίων, με κορυφαία στιγμή τη διαπραγμάτευση και υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων το 2012, καθώς και η διαχείριση της κρίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας μεταξύ 2020 και 2022, κλείνοντας έτσι έναν μεγάλο κύκλο θεσμικής εκπροσώπησης στις 31 Μαΐου.