Για την έλλειψη ιατρών που είναι να στελεχώσουν το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου μίλησε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ειδικά το θέμα της έλλειψης ιατρών για να στελεχώσουν το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου έθιξε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και αναφέροντας το γεγονός ότι το Τμήμα έχει μείνει με μόλις μία γιατρό, μετά τις παραιτήσεις των υπολοίπων, για να εξυπηρετήσει μία πόλη της τάξης των 150.000 κατοίκων. Παράλληλα ο κ. Βελόπουλος είχε επισημάνει την έλλειψη Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος και ρωτούσε από τον Υπουργό εάν προτίθεται να δημιουργήσει Ογκολογική Κλινική και όχι Τμήμα αλλά και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπως και να καλύψει όσες ελλείψεις παρουσιάζονται σε καίριες ειδικότητες στο Νοσοκομείο.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου ,δίχως να πει για δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, με τους καρκινοπαθείς της χερσαίας Μαγνησίας και των Σποράδων να πρέπει να μεταβαίνουν στη Λάρισα για τις θεραπείες τους.
Ειδικότερα, ο Υφυπουργός στην απάντησή του αναφέρει ότι τα τελευταία έτη δεν είχε προκηρυχθεί θέση παθολογίας – ογκολογίας στο Γ.Ν. Βόλου επειδή οι θέσεις ήταν καλυμμένες και σημειώνει ότι τον Αύγουστο παραιτήθηκε ο επικουρικός ιατρός του τμήματος χημειοθεραπείας και τον Σεπτέμβρη ο Διευθυντής (εξαιτίας προστριβών με τη Διοίκηση του νοσοκομείου), με αποτέλεσμα να μετακινείται αυτή τη χρονική περίοδο ένας ιατρός παθολογικής ογκολογίας από το ΠΓΝ Λάρισας, για μια μέρα τη βδομάδα.
Μόνιμη όμως στο Νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά είναι μία μόλις ογκολόγος με το Υπουργείο και τον Υφυπουργό να σημειώνουν ότι «αξιοποιούνται λοιπόν όλες οι δυνατότητες για την άμεση στήριξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας κι έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες (κατ’ επανάληψη μετακινήσεις ιατρών, προσλήψεις επικουρικών ιατρών), ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία της κλινικής και η υγειονομική κάλυψη των ασθενών»! Δηλαδή οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των καρκινοπαθών καλύπτονται και δεν διαταράσσονται επειδή μετακινείται μία φορά την εβδομάδα ένας γιατρός για να βοηθήσει την υπάρχουσα ογκολόγο.

Εν συνεχεία, το Υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επισημαίνεται πως οι ανάγκες του πληθυσμού του Βόλου καλύπτονται πλήρως από το νοσοκομείο, στο οποίο έχει παρατηρηθεί αύξηση των εργαζομένων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κατά 36 εργαζομένους τα τελευταία 4 χρόνια.
Τονίζεται πως έχουν προκηρυχθεί 96 θέσεις τακτικού προσωπικού κι έχουν προσληφθεί 136 επικουρικοί.
Εξάλλου στόχος της επιχειρησιακής δράσης του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση στελέχωση όλων των νοσοκομείων της χώρας, ιδίως της επαρχίας, όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό».
Τέλος, επισημαίνει ότι σχετικά με την κάλυψη των κενών θέσεων αυτή τη στιγμή
βρίσκονται σε εξέλιξη προκηρύξεις για 6 θέσεις ιατρικού, 42 θέσεις νοσηλευτικού και 11 θέσεις λοιπού προσωπικού, με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.