Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Γεωργιάδης: Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου μόνο για εμβολιασμένους | Θα...

Γεωργιάδης: Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου μόνο για εμβολιασμένους | Θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση στα γυμναστήρια

16
A gym-goer wearing a protective mask and gloves exercises as she tests new social distancing and hygiene rules inside a gym, before it reopens on May 25 after months of closure due to an outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Castiglione della Pescaia, Italy, May 19, 2020. REUTERS/Jennifer Lorenzini

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως εάν όλα πάνε καλά θα πάμε σε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 του μηνός, ωστόσο σε πρώτη φάση διευκρίνισε πως θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Το ολικό άνοιγμά τους για όλους τους πολίτες θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, επεσήμανε και ξεκαθάρισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

«Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη βδομάδα» είπε, ειδικότερα, και σημείωσε πως θα δοθεί χρονοδιάγραμμα ανοίγματος και για άλλες δραστηριότητες.

Έκτακτη ενίσχυση για τα γυμναστήρια

Παράλληλα, ο ίδιος προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση. Θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα» είπε.

Ξεκαθάρισε πως «θα χρειαστεί self test», εννοώντας προφανώς τους εργαζομένους, ενώ σημείωσε πως εντός αυτών των χώρων δε φοράμε μάσκα και εισπνέουμε και εκπνέουμε με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης.

«Η περίοδος του lockdown έχει μείνει πίσω» επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε πως «όσο προχωρούν τα εμβόλια, τόσο θα αυξάνονται βαθμοί ελευθερίας».

“Γενναίες” επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό την μεθεπόμενη βδομάδα, Πέμπτη 20 Μαΐου, τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι να ανεβάσουν τα ρολά τους, με την επιτροπή των ειδικών να είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα δώσει το “πράσινο” φως.

Επιπλέον, θα υπάρξει επιδότηση ανάλογη με αυτή που ακολουθήθηκε στην εστίαση. Το κεφάλαιο, θα έχει τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και θα είναι κλιμακούμενο, καθώς θα εξαρτάται από το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει αντικειμενικού κριτηρίου μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Χαρακτηριστικά το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι η επιδότηση θα καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του απολεσθέντος κύκλου εργασιών καθώς και θα δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Brain ΕΠΕ στα τηλέφωνα 2421313990 και 2421313967 και στη διεύθυνση Κ. Καρτάλη 1, 4ος όροφος.

error: Content is protected !!