Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, με αφορμή την, από 26 Μαΐου 2021, επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) κ. Σωκράτη Αναγνώστου για την μη συμπερίληψη συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών δράσεων ενίσχυσης υποδομών του λιμένος Βόλου στο προσχέδιο του προγράμματος των υποδομών – μεταφορών περιόδου 2021-2027, επικοινώνησε, χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ εκφράζει την ανησυχία του και την αγωνία του για την μη συμπερίληψη προγραμματισμένων δράσεων του ΟΛΒ, όπως είναι η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, στο πλαίσιο της Δράσης 2.2., η οποία αφορά στις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις με λιμάνια, ΒΙΠΕ – παρέμβαση, που προωθεί την επίτευξη του Ειδικού Στόχου 3iii, καθώς και την μη ένταξή του στην Δράση 4.1: «Κατασκευή νέων οδών αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου (ΔΟΔ)», η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει και λιμένες του διευρυμένου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, όπως είναι ο Ο.Λ.Β. και όχι μόνο κύριους.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του ως άνω προγράμματος, το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου έχει, ήδη, καταθέσει σημαντικές και αιτιολογημένες προτάσεις, που αφορούν στην είσοδο του σιδηροδρόμου μέσα στους χώρους του Ο.Λ.Β. καθιστώντας λειτουργικότερο αλλά και ελκυστικότερο το εμπορικό λιμάνι του Βόλου και, ταυτόχρονα, βελτιώνοντας και διευρύνοντας τις όμορες οδικές αρτηρίες για την αρτιότερη και ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων στα Βαλκάνια.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος επανήλθε, σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι η διαβούλευση του παρόντος προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι προτάσεις του ΟΛΒ έχουν τεθεί υπό εξέταση από τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Μεταφορών, το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών και διερευνώνται όλες οι δυνατότητες για την  ικανοποίησή τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή του σε ένα θέμα, το οποίο απασχολεί, έντονα, την Διοίκηση του Ο.Λ.Β. και τον νομό Μαγνησίας, όπως αυτό της ενίσχυσης και διεύρυνσης των υποδομών του λιμένος Βόλου αλλά και της διασύνδεσής του με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για την ανάπτυξη των εμπορικών δυνατοτήτων του αλλά και για την περαιτέρω επενδυτική του ελκυστικότητα, δήλωσε ότι αναμένει την θετική εξέλιξη των διερευνήσεων για την βέλτιστη  αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων  και μέσων.