Φωτιά: Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα – Μάχη να μην φτάσει στους Θρακομακεδόνες – Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Πώς είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα, ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη και Βοιωτία. Συνεχή μηνύματα από το 112.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα η χώρα καθώς οι πυρκαγιές στην Αττική, στην Αλεξανδρούπολη και στη Βοιωτία συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο με τις φλόγες να κατακαίουν στο πέρασμά τους δασικές εκτάσεις και περιουσίες.

Η φωτιά στην Πάρνηθα βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού και κινείται προς την κορυφή του βουνού ενώ γίνεται τιτάνια μάχη να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο, το οποίο φούντωσε ξανά  περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης εξαιτίας μίας μεγάλης αναζωπύρωσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν ξανά την πυρκαγιά. Έχει σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Έβρο και Ροδόπη, με το πύρινο μέτωπο να έχει γίνει ενιαίο και τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή, ενώ ανεξέλεγκτο μαίνεται και το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στο Στείριο Βοιωτίας.

Για σήμερα, Πέμπτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για δύο περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και την Περιφέρεια Αττικής.