Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, διασφαλίζονται σε πρώτη φάση κονδύλια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις λιμνοδεξαμενές της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, ώστε να καταστούν λειτουργικές.
Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα, αναγκαία για τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, έργα ήταν μεταξύ των βασικών αιτημάτων, που έθεσαν οι δήμαρχοι των δύο νησιών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεση εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τις παρεμβάσεις στις δύο λιμνοδεξαμενές.
Ο υπουργός κ. Γεωργαντάς σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη, εξασφάλισαν ήδη τους πόρους, οι οποίοι θα αποδοθούν στους δήμους Σκοπέλου και Αλοννήσου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δύο απολύτως αναγκαία έργα για τα νησιά, για τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να είναι ακόμη λειτουργικά.