Εφαρμόζοντας έμπρακτα για μια ακόμα φορά έναν από τους τρεις άξονες του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, την Κοινωνική Συμμετοχή και Προσφορά, οι Οδηγοί της Αγριάς, του Βόλου και της Ν. Ιωνίας κινητοποιούνται και διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία στις 14 Απριλίου 2021 με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου, που θα βρίσκεται από τις 9.00 π.μ. έως 13.00 στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Βόλο.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με βάση τις έννοιες του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της ενεργού συμμετοχής συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και συμβάλλει στην προσπάθεια ανάδειξης της εθελοντικής αιμοδοσίας σε στάση ζωής και σε ανώτατη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τα Τοπικά Τμήματα Αγριάς, Βόλου και Ν. Ιωνίας του Σ.Ε.Ο. συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια και με την αιμοδοσία που διοργανώνουν στις 14 Απριλίου ενισχύουν με τις δυνάμεις τους το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και καλούν τα ενήλικα μέλη τους, τους γονείς των παιδιών των Οδηγικών Ομάδων και τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τη δράση τους και να προσφέρουν 5’ από τον χρόνο τους, για να δώσουν αίμα, με μια πράξη ανθρωπιάς που ούτε ο Covid 19 δεν μπορεί να σταματήσει.
Όλοι μαζί προσφέροντας αίμα μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη και ένα μάθημα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.