Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ερασιτεχνών ψαράδων και φίλων Θαλάσσης Γιωργος Σαρειδάκης μετά από επικοινωνία με το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου μας ενημέρωσε ότι επιτρέπεται το παράκτιο ψάρεμα και το ψάρεμα με ψαροντούφεκο μέχρι 2 άτομα και με τα μέτρα που ισχύουν για τον covid μάσκες αποστάσεις κτλ. από  σήμερα έως και 7 Ιανουαρίου.
Όσον αφορά το ψάρεμα από σκάφος απαγορεύεται γιατί δεν έχει βγει τροποποιηση για τον απόπλου κατάπλου των σκαφών ακόμα. Σύντομα θα επιτραπεί και αυτό.

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις που ισχύουν από σήμερα Χριστούγεννα 25.12.2020 έχουν ως εξής :

Στην παρ. 2 του άρθρου 3 προστίθενται περ.  ιζ) και ιη), στην παρ. 5 του ιδίου άρθρου προστίθεται ένα τελευταίο εδάφιο.
Οι περιπτώσεις που προστέθηκαν

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,
ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

ιη) Ειδικώς για το διάστημα από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι δύο (2) ατόμων προς τον σκοπό επίσκεψης σε κοιμητήρια και συγκεκριμένα μόνο στον τόπο ταφής ή για την τέλεση ιεροπραξιών.

ΦΕΚ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ – ΨΑΡΕΜΑ