Επίσκεψη του υποψηφίου Περιφ. Συμβούλου Δημήτρη Διολέττα στα Λιμεναρχεία των Σποράδων

Επίσκεψη στα Λιμεναρχεία και των τριών νησιών πραγματοποίησε ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων Δημήτρης Διολέττας, σε διαφορετικό κλίμα βέβαια αυτή τη φορά μιας και η θάλασσα είναι το στοιχείο του επαγγέλματος του και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τη Σκιάθο, όσο την Σκόπελο και την Αλόννησο.

Η συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σκιάθου και προϊστάμενο των λιμενικών σταθμών Σκοπέλου και Αλοννήσου  κ. Νίκο Κατσάμπα, επικεντρώθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν για την συντήρηση του λιμενικού σκάφους αλλά και των αυτοκινήτων που διαθέτει στο δυναμικό του το Λιμεναρχείο Σκιάθου, τα οποία είναι απαραίτητα για τις περιπολίες και την σωστή φύλαξη του τόπου μας.

Το κοινό πρόβλημα και των τριών Λιμεναρχείων είναι η στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, που βασικός παράγοντας αυτού του προβλήματος είναι η μη εύρεση κατοικίας για να διαμείνουν οι λιμενικοί.

 

Σε ζήτηση, τόσο ο Λιμενάρχης Σκοπέλου κ. Γιώργος Γκάρας, όσο και ο Λιμενάρχης Αλοννήσου κ. Σπύρος Δροσάκης, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.