Η Δημοτική Αρχή σε μια μικρή τελετή στο λιμάνι, υποδέχθηκε τα 80 περίπου άτομα- πληρώματα των σκαφών- που συμμετείχαν στους αγώνες, αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με το αρχικό ενδιαφέρον των 30 περίπου σκαφών, αφού τελικά μόλις 9 συμμετείχαν στο αγωνιστικό τμήμα.

Πιο αναλυτικά ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 12 του ίδιου μήνα ο Αγώνας Βορείων Σποράδων που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο και Αλόννησο. Συνδιοργανωτές είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που περιλαμβάνει τρεις ιστιοδρομίες και στον οποίο παίρνουν μέρος ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοικτής θαλάσσης απ’ όλους τους ομίλους της Ελλάδος.Έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού φέρνει κοντά ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ πολύ βασικό είναι και το τουριστικό ενδιαφέρον αφού με τον αγώνα και την παραμονή των ιστιοπλόων στη Σκόπελο και την Αλόννησο οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι φίλοι τους και συνοδοί τους γνωρίζουν τις ομορφιές και των δυο νησιών.

Τέλος υπογραμμίζουν ότι τονώνεται η οικονομία των νησιών αφού περισσότερα από 300 άτομα θα είναι στα νησιά για 3-4 ημέρες και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου.

Τις απονομές έκαναν o Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Φλωρούς ολοκληρώνοντας έτσι μια μέρα αθλητικών δραστηριότατων στο νησί

Φρόσω Παύλου ertnews.gr
Κυριάκος Ευσταθίου Skiathoslife.gr