Της  υπενθυμίζουμε  ότι με το άρθρο 4 παρ.1 του Ν. 2703/1999 ( Φ.Ε.Κ. 72/Α/ 8-4-1999 ) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής της της πολεμιστές, της  αγωνιστές, της νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα  και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις  και οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. ( έγγραφο ΥΠ. ΕΣ. 33604/29-04-2021)

Κατά το φετινό εορτασμό που θα γίνει την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 σε όλη τη χώρα, το σχετικό πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από της ογδόης (08.00) πρωινής ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
  2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης.
  3. Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.

ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με  την Επιμνημόσυνη Δέηση.

Γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, τάξη, φωταγώγηση,  σημαιοστολισμό  και την κίνηση των τροχοφόρων.

Τον  συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου  των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων..