Η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας Ε.Π.Ε.Τ.Σ.Θ. «ΑΡΓΩ» διαμαρτύρεται έντονα για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έναντι των μελών της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, εν μέσω της πανδημίας, επιβάλλει παράνομα και καταχρηστικά πρόστιμα 500€ σε επαγγελματικά σκάφη που ελλιμενίζονται μόνιμα στο λιμάνι του Βόλου, μολονότι καταβάλουν τέλη ελλιμενισμού και έχουν αιτηθεί θέσεις μονίμου αγκυροβολίου.

Η Ο.Λ.Β. Α.Ε. καθυστερεί την παραχώρηση θέσεων μονίμου αγκυροβολίου και δεν απαντά στις αιτήσεις μας για υπόδειξη ασφαλών προσωρινών θέσεων. Έτσι, περισσότερα από 20 επαγγελματικά σκάφη που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, βαφτίζονται “παράνομα” και με εξοντωτικά πρόστιμα ουσιαστικά απομακρύνονται από το λιμάνι.

Η αιτιολογία της “αυθαίρετης χρήσης θαλάσσιου χώρου” και η επιβολή προστίμων, αποσπασματικά και προσχηματικά, συνιστά ευθεία παράβαση του Συντάγματος και του Νόμου περί προστασίας καταναλωτή και στοχεύει στη βραχυπρόθεσμη είσπραξη χρηματικών ποσών και στην βίαιη εκδίωξή μας από το λιμάνι του Βόλου.

Η πολιτική αυτή παρεμποδίζει την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματός μας και πλήττει έναν από τους λιγοστούς ελπιδοφόρους κλάδους της οικονομίας της χώρας αλλά και την τοπική οικονομία του Βόλου.