Ένας διανοούμενος περιφερειάρχης! | Γράφει ο Νίκος Ορφανός

Ένας διανοούμενος περιφερειάρχης!

Χάρηκα με την εκλογή του Dimitris Kouretas στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Γνωρίζω τον Δημήτρη αρκετά χρόνια, από το πάλαι ποτέ Ποτάμι, και όλον αυτόν τον καιρό έχω δει πόσο ακάματος ερευνητής είναι, πόσο αγαπάει την Θεσσαλία, αυτός ένας Πατρινός, αλλά κυρίως πόσο προσιτός και καλλιεργημένος είναι.

Πριν χρόνια με είχε προσκαλέσει να κάνω μια παράσταση στα πλαίσια της πανεπιστημιακής βραδιάς του ερευνητή. Το διήμερο που είχα παραμείνει στη Λάρισα, με πήγε ένα συννεφιασμένο πρωινό, στο ερειπωμένο σπίτι του συνταγματάρχη Λιάπκιν, του ήρωα του Καραγάτση στο ομώνυμο μυθιστόρημα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης.

Ανεβήκαμε τη μισογκρεμισμένη σκάλα, ανοίξαμε την πόρτα και αντικρύσαμε ένα ετοιμόρροπο ξύλινο πάτωμα. Πατώντας προσεκτικά, μην γκρεμοτσακιστούμε, ο Δημήτρης έβγαλε από την τσάντα του το μυθιστόρημα και άρχισε να διαβάζει. Και να, με τρόπο μαγικό, μου διάβαζε την περιγραφή του Καραγάτση, ενώ αντίκρυζα τον αληθινό χώρο της ιστορίας.

Πόσοι διανοούμενοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι, με παιδεία και συγκρότηση, βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις σήμερα; Ελάχιστοι.

Του εύχομαι μια καλή θητεία. Είμαι σίγουρος πως θα ενισχύσει τον πολιτισμό, αν και τώρα η Περιφέρειά του αποτελεί μια ανοιχτή και δύσκολη πληγή.

Σιδεροκέφαλος Δημήτρη, άξιζες αυτή τη θέση.

Το ερειπωμένο σπίτι του συνταγματάρχη Λιάπκιν.