(εικόνες&video) ΣΚΟΠΕΛΟΣ : Το σωστό κλάδεμα και η διαχείριση του ελαιώνα θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη καρποφορία του

Το σωστό κλάδεμα και η διαχείριση του ελαιώνα το αποτέλεσμα θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη καρποφορία του όχι μόνο ανά δύο ή τρία έτη όπως έχει γίνει γνωστό αλλά ετησίως.

Το πρωί του Σαββάτου και στο πλαίσιο της ενημέρωσης που διοργανώνει η Α’ Γυμνασίου Σκοπέλου στο νησί βρίσκονται καταξιωμένοι επιστήμονες όπως ο κ. Χρίστος Τσαντήλας, Γεωπόνος Δρ. Εδαφολογίας, πρ. Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» και  ο κ. Ιωάννης Χαροντάκης , Γεωπόνος, πρ. Ποιοτικός Ελεγκτής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους άκουσαν να καταρρίπτονται μύθοι γύρω από την Ελιά και την περιποίησή της, καθώς και την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει ένας ελαιώνας. Ολα αυτά όμως ειναι αποτέλεσμα τακτικής ενημέρωσης και κυρίως απασχόλησης στους συγκεκριμένους χώρους. Η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα και χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους ενώ σήμερα στον Πολυχώρο του «ΟΡΦΕΑ» στις 18:00, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα παρακάτω θέματα:

Χρίστος Τσαντήλας, Γεωπόνος Δρ. Εδαφολογίας, πρ. Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα ομιλίας του « Η καλλιέργεια της ελιάς στις σημερινές συνθήκες. Η περίπτωση της Σκοπέλου» και

Ιωάννης Χαροντάκης, Γεωπόνος, πρ. Ποιοτικός Ελεγκτής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μαγνησίας με θέμα ομιλίας του « Διαχείριση του ελαιώνα από την εγκατάσταση μέχρι την έκθλιψη του λαδιού».

Νίκος Τζούμας