Ο Βόλος κατέγραψε επίσημα 289 κρούσματα από 11 έως 24 Μαρτίου και η Μαγνησία στο σύνολό της 359, χωρίς σε αυτά να υπολογιστούν τα rapid tests, στα οποία ο κάθε πολίτης υποβάλλεται ξεχωριστά είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια είτε όπου διεξάγονται μαζικές δειγματοληψίες.
Στις 25 Μαρτίου καταγράφονται 37 κρούσματα και στις 26 Μαρτίου 32. Την ίδια ώρα, οι φωνές αυξάνονται από εκείνους που θεωρούν ότι απαιτείται μία άλλη διαχείριση, καθώς τα περιοριστικά μέτρα δεν εφαρμόζονται όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Μία διαχείριση που θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν, στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και στα παιδιά να μάθουν κανονικά γράμματα με διά ζώσης εκπαίδευση.
Την εβδομάδα 11 έως 17 Μαρτίου ο Νομός Μαγνησίας είχε καταγεγραμμένα 176 κρούσματα και την εβδομάδα 18 έως 24 Μαρτίου τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 183 και τα ποσοστά στο +3,98%. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι οι θάνατοι μένουν σε «χαμηλά» επίπεδα.

Μείωση στα ποσοστά των μολύνσεων παρουσιάζει μόνο ο Δήμος Αλμυρού με 17,39%, καθώς από τα 23 κρούσματα «έπεσε» στα 19. Ο Δήμος Βόλου ανέβηκε από τα 142 στα 147 κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας και ο Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου παρουσίασε αύξηση 200% με τα κρούσματα από 1 να γίνονται 3 σε μια εβδομάδα. «Καθαρός» ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με δύο κρούσματα να εκδηλώνονται την εβδομάδα 18 με 24 Μαρτίου, ενώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου η αύξηση ήταν 20% με τα κρούσματα να είναι στο σύνολό τους 22 για δύο εβδομάδες.
Στις Βόρειες Σποράδες
Η Αλόννησος για δύο εβδομάδες δεν κατέγραψε κανένα κρούσμα, σε αντίθεση με τη Σκιάθο που παρουσίασε αύξηση από εβδομάδα σε εβδομάδα 18% με 24 συνολικά κρούσματα.
Η Σκόπελος κατέγραψε 3 κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες.

 

Συνολικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αριθμός αναπαραγωγής (R=reproductive number) του SARS-CoV-2 είναι ψηλά και ισούται με 1,06. Στη Λάρισα είναι 1,02, στη Μαγνησία 1,04 , στα Τρίκαλα 1,20 και στην Καρδίτσα 1,22.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα των επιδημιολογικών εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάνει έκκληση για τήρηση των μέτρων ως τη μόνη λύση.
«Οι εστίες είναι αφανείς απ’ άκρο σε άκρο. Ο ιός κυκλοφορεί «λεύθερος» και χρειάζεται προσωπική αυστηρή τήρηση των μέτρων. Εάν δεν το καταλάβουμε, δεν θα προχωρήσουμε. Μόνο τα μέτρα και η κοινωνική αποστασιοποίηση θα μας σώσουν. Δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική από αυτή… Δεν βρίσκω άλλη τουλάχιστον εγώ, μέχρι να επιτευχθεί επαρκής εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός επισημαίνοντας πως επιβάλλεται να τρέξουν οι εμβολιασμοί.
«Με τα εμβόλια που διαθέτουμε, η διαδικασία γίνεται σωστά. Το θέμα είναι να γίνονται τα εμβόλια. Ξέρετε τι απογοήτευση είναι να γνωρίζεις πως ο διπλανός σου ανήκει σε ομάδα εμβολιασμού και να σου λέει πως θα εμβολιαστεί στο μέλλον, εφόσον δει πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός των υπολοίπων; Απογοητεύεσαι. Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό πως ο βαθμός ελευθερίας μας θα είναι ανάλογος με τον βαθμό της αυτοπροστασίας μας; Η συνείδησή μας θα μας υποδείξει τον δρόμο. Δεν χρειάζεται να μας τον υποδείξουν οι ειδικοί, δεν χρειάζεται να μας τον υποδείξει καμία κυβέρνηση. Δεν μπορούμε έναν χρόνο μετά να λέμε πως δεν ξέραμε» τόνισε.

«Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την αδημονία όλων για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, αλλά αν δεν τηρήσουμε τις πολιτικές υγειονομικής ασφάλειας, δεν βλέπω σύντομα δρόμο ανοιχτό. Το εμβόλιο είναι το παν και η τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας. Σίγουρα οι αντοχές μας δεν είναι ανεξάντλητες, αλλά κάνω έκκληση να μην εγκαταλειφθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», κατέληξε.