Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στον χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σκοπέλου «Καισάριος Δαπόντες» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και καλές εκπαιδευτικές πρακτικές στην Δ/θμια εκπαίδευση», με εισηγήτρια την καθηγήτρια του σχολείου και φιλόλογο Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Ένταξης, κα Χαροντάκη Βαλασία ΠΕ02 Ε.Α.Ε.

Η συνάντηση με γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και εκπροσώπους φορέων (όπως του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου) είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για διάφορες περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών με έμφαση σε μορφές δυσλεξίας, που απασχολούν σε  μεγάλο βαθμό μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και πολύ εποικοδομητική για ζητήματα εντοπισμού – αναγνώρισης αναλόγων περιπτώσεων καθώς και τρόπων διαχείρισης και αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε βασικό συμπέρασμα και παραδοχή όλων ήταν, η έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία, ακόμα και του νηπιαγωγείου, καθώς και η αποδοχή του από τους μεγαλυτέρους τους.

Είναι και ο μόνος τρόπος πραγματικής στήριξης των παιδιών στην διαδικασία κατάκτησης της  γνώσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Η δ/ντρια του Γυμνασίου
Θεοδώρου Κυριακή – Φιλόλογος