[εικόνες-video] Την Σκιάθο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ & Αν. Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Την επίσκεψη του στη Σκιάθο πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενόψει της προεκλογικής περιόδου έχοντας απομείνει λίγες μόνο ημέρες πριν την 21η Μαΐου, συνοδευόμενος από τον Γ. Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον Συντονιστή Περιφέρειας Θεσσαλίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Χρήστο Κρητικό, τον Αθανάσιο Ζλατούδη Επικεφαλή Νησιωτικής Πολιτικής, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας, Νίκο Αθανασάκη καθώς και από τον ειδικό συνεργάτη του κ. Δραγουμάνο Λεωνίδα.

Ρεπορτάζ : Θοδωρής Τζούμας | Φωτογραφίες – video: Bασιλεία Παρίσση

Κατά την άφιξη του από τον Αερολιμένα Σκιάθου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ» ο κ. Σκυλακάκης επισκέφθηκε πρώτα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου και διαπίστωσε την άριστη λειτουργία των υπηρεσιών, την σωστή στελέχωση των ειδικοτήτων αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση του Τομέα Υγείας, έπειτα από συζήτηση με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιάννη Ριζοδήμο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, συζητώντας με τον Διοικητή Νίκο Σαρδέλη τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νησί κατά τους θερινούς μήνες, όπως η ασφάλεια του οδικού δικτύου, η δυσκολία εύρεσης κατοικίας για τους δόκιμους αλλά και τους αποσπασμένους αστυνομικούς. Έπειτα, ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σκιάθου όπου και ο Λιμενάρχης Νίκος Κατσάμπας ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη για τις ενέργειες και τα κατορθώματα του λιμενικού σώματος όχι μόνο στη Σκιάθο αλλά και στα τρία νησιά των Β.Σποράδων, ανέλυσαν τις προοπτικές εξέλιξης του τουριστικού προϊόντος όσον αφορά τις δυνατότητες του λιμένα Σκιάθου, αναφέρθηκαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τις δυσεύρετες κατοικίες και κλείνοντας την συζήτηση ο Λιμενάρχης κ. Κατσάμπας, είπε χαρακτηριστικά στον κ. Σκυλακάκη, πως «η Σκιάθος και οι Β. Σποράδες έχουν θαλάσσια σύνορα και τα προστατεύουμε νυχθημερόν».

Οι συναντήσεις με τα σώματα ασφαλείας ολοκληρώθηκαν κάνοντας μια επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, απ΄όπου και ο Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Σκυλακάκης ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του σώματος σε ενδεχόμενη πυρκαγιά, για την έντονη επαφή και συνεργασία που έχει το κλιμάκιο με την τοπική κοινωνία, για τις ανάγκες που υπάρχουν όπως αυτή της κατασκευής υπόστεγου για τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για την ύπαρξη καύσιμης ύλης σε ένα από τα παλαιότερα δάση του νησιού, η οποία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, γι’ αυτό και ο κ. Σκυλακάκης ενημέρωσε απευθείας με τηλεφωνική επικοινωνία τον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, να τακτοποιήσει άμεσα με τον αντίστοιχο μηχανισμό την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, που αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο το νησί.

Αργότερα, βρέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Π. Τζούμα, που ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δήμου Σκιάθου σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από άλλα χρηματοδοτικά ταμεία που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψη του στο νησί μας, ο Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Σκυλακάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρο Ευσταθίου, τον Αντιπρόεδρο Πάνο Ανδριτσόπουλο, μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, μέλη του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, καθώς και με άλλους φορείς και στελέχη του νησιού. Τα θέματα που απασχόλησαν και μονοπώλησαν την συζήτηση ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με δραστικά μέτρα, όσον αφορά την διασύνδεση των νησιών και την επέκταση λειτουργίας των επιχειρήσεων, η δυσκολία εύρεσης προσωπικού και πόσο μάλλον εξειδικευμένου πάνω στο τουριστικό αντικείμενο και η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου «Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια – Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια» με χρηματοδότηση 400 εκατομμύρια ευρώ, μια χρηματοδότηση σημαντικής μεταρρύθμισης η οποία αφορά στην ενεργοποίηση προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) σε τουλάχιστον 700 Δημοτικές Ενότητες.

Φεύγοντας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σκιάθου, Γιώργο Λάζο καθώς και με τα μέλη της αλλά και με άλλα στελέχη του νησιού, απ΄όπου και έλαβε το θετικό πνεύμα της νίκης και της αυτοδυναμίας λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες.