Επιστημονικό συμπόσιο της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή φοιτητών από Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τσεχία, Φλόριντα, Κίνα, Μοζαμβίκη, Αφγανιστάν.

του Νίκου Τζούμα | φωτογραφίες : Χρήστος Παπακωνσταντίνου

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από 12 έως 15 Μαΐου 2022 στη Σκιάθο, μια πνευματική βιωματική περιήγηση στα μέρη όπου εμπνεύστηκε και συνέγραψε ένας εκ των μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Το εκπαιδευτικό αυτό περιηγητικό συμπόσιο τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση της έγκριτης Καθηγήτριας της Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Κίρκης Κεφαλέα και διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σκιάθου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Tην Παρασκευή 13 Μαΐου (φωτογραφίες) το καΐκι Καλυψώ του Λάμπρου Χούμα αναχώρησε νωρίς το πρωί  για την πίσω μεριά του νησιού με στάσεις και αναγνώσεις αποσπασμάτων από το «Όνειρο στο κύμα» και τη «Φόνισσα» ενώ μετά υπήρξε επίσκεψη στο Κάστρο με ξενάγηση από τον κ. Κωνσταντίνο Κουτούμπα (δόκτωρ θεολογίας) και ανάγνωση αντίστοιχων αποσπασμάτων : “Tα κρούσματα”, φτωχός Άγιος, «Τ’ αγνάντεμα» και «ρεμβασμός του δεκαπενταυγούστου”.