Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της ΣΕΑ και της Μαγνησίας, χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας που αψηφώντας τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων, τον άσχημο καιρό έφτασαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Μετά από «πυρετώδεις»  προετοιμασίες για την κάθοδο των συνταξιούχων της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, η συμμετοχή μας από την Θεσσαλία ήταν μαζική. Με εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά, που συνεχίστηκαν και μέχρι τις τελευταίες μέρες, με μοίρασμα υλικού και άλλες ενημερωτικές δράσεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας έδωσαν μάχη για τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην κινητοποίηση της Αθήνας.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία, την Θεσσαλία, την Κρήτη, το Ναύπλιο, τη Μεσσηνία, την Αμαλιάδα κ.α. έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση και βροντοφώναξαν: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης – πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πορεύθηκαν δυναμικά ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Δ. Κουμπούρης στην κεντρική ομιλία του σημείωσε πως «όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα δεν σταμάτησε τη δράση του και συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα», «βρίσκονται σταθερά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο από κοινού το εργατικό κίνημα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που έρχονται στη ζωή με χειρότερες προϋποθέσεις».

Και συμπλήρωσε ότι: «Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι έχει μας έχει αφαιρεθεί» τόνισε.  Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα επισήμανε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς, τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει». «Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές».

Επίσης, υπογράμμισε πως «στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκείνος που σταθερά πληρώνει, τόσο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης, είναι ο λαός» και πρόσθεσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λύσεις σε όφελος του λαού δεν μπορούν να δώσουν, αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν». Τόνισε πως «είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας τη ζωή έχουμε με τη δουλειά μας παράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προπορεύτηκαν στους δρόμους της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όπως και ενάντια στο «τελευταίο βήμα» ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης που ψήφισε πρόσφατα η σημερινή κυβέρνηση.

Στο δρόμο την πορεία σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και η ολιγάριθμη αντιπροσωπεία της ΣΕΑ οδηγήθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη υπουργό Επικρατείας, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι, καθώς είχαν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να του θέσουν τα αιτήματά τους. Ο υπουργός τους είπε ότι θα φροντίσει να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στην επιστροφή οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ κατήγγελλαν γι’ ακόμα μια φορά την απαράδεχτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χωράς απέναντί στο συνταξιούχο ταξικό κίνημα και στα ζοφερά προβλήματα των συνταξιούχων, που εδώ και εβδομάδες έχουν στείλει την επιστολή γι’ αυτήν την συνάντηση και τόνισαν ότι: «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Οι συνταξιούχοι που πήραν μέρος στην κορυφαία σημερινή Πανελλαδική συγκέντρωση με μια φωνή απαντάνε στην κυβέρνηση, ότι γυρίζοντας στο τόπο τους θα συνεχίσουν να διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ.