Πολλοί κάτοικοι -νησιώτες και έπισκέπτες απο την Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Αλμυρό, Βόλο, Χαλκιδική κατέφθασαν με διάφορα θαλασσια μεταφορικά μέσα απ το βράδυ στο μοναστήρι.

Το Σαββατο έψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία της Μεγάλης Παράκλησης και το πρωι της Κυριακής ο Ορθός, ο Μέγας Αγιασμός και η θεία Λειτουργία κατα το Αγιορείτικο τυπικό.Ακολούθησε γεύμα απο ντόπιο κατσικι συνοδευόμενο απο πατάτες κρασι σαλάτα και ζυμωτό ωραιο καρβέλι ψωμί.

Το μοναστήρι ειναι μετόχι της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ και όλο το νησί ανήκει στην Αγιορείτικη μονή απο το 963μχ οταν ο Όσιος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ το άγόρασε απο Βυζαντινούς άρχοντες στην Κωνσταντινούπολη για να χρησιμοποιηθεί ως μετόχι του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και να προμηθεύει τα εκει μοναστηρια με τρόφιμα.

Πολλοί γνωστοί οπως ο Αρης Δερβένης του Skiathos palace, ο Φώτης Κοφινάς πήγαν με το φουσκωτό του Γιώργου Αγγελόπουλου απο την Σκιάθο στο μοναστηρι με θαλασσαταραχή για να παρουν ευλογία.

Επίσης ο Γιάννης Πρεβεζάνος (Δικηγόρος )με την οικογένεια του, Ηλίας και Ανδρέας Τσαγγάρης ,ο Θωμάς Τιμαμόπουλος,Αθανάσιος Κουλούρης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τροχαίας Βόλου και πολλοι άλλοι.

Ο Ηγούμενος Ονούφριος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους ευχήθηκε η ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ να τους προστατεύει και να τους οδηγεί ..,και πρώτα ο ΘΕΟΣ να ξαναέρθουν στην χάρη της του χρόνου.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης