Την Κυριακή 3 Απριλίου ολοκληρώθηκαν 5 καθαρισμοί στο νησί, συλλέγοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Μικρές ομάδες εθελοντών συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών σε λίγες μόνο ώρες. Όλοι μαζί κάναμε το νησί μας λίγο πιο καθαρό!

Παρά το δυνατό αέρα, μικροί και μεγάλοι καθάρισαν το πρωί σε Καρνάγιο και Ξάνεμο, όπου έλαβαν δράση οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου & 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου Σκιάθου αντίστοιχα.

Ο Οικολογικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιάθου Ecoζην ανέλαβε και φέτος τις υιοθετημένες του παραλίες Αγία Ελένη και Στιχερό (Ξανέμια), συλλέγοντας περίπου 10 σακούλες σκουπιδιών.

Μεγάλος όγκος απορριμμάτων μεγάλου μεγέθους ανελκύσθηκε από το λιμάνι της Σκιάθου, με τη βοήθεια 11 δυτών που συντόνισε το Skiathos Diving Center, με τη υποστήριξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Λιμενικής Αρχής, γεμίζοντας ένα τριαξονικό όχημα!

Περίπου 20 σακούλες συλλέχθηκαν και από τον Άγκιστρο, όπου ανέλαβε να καθαρίσει φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος». Ευχαριστούμε τον Παντελή Κανταράκια που θα μεταφέρει τα απορρίμματα με δικό του όχημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω της δύσκολης πρόσβασης αυτοκινήτου στην παραλία.

Φέτος, τα απορρίμματα θα ανακυκλωθούν, οπότε το όφελος των καθαρισμών για το νησί μας και το περιβάλλον είναι πολλαπλό!

Οι καθαρισμοί συνεχίζονται μέσα στην εβδομάδα, με τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων της Σκιάθου στις περιοχές Λίμνη Αγίου Γεωργίου έως Ξάνεμο (ΕΠΑΛ), Πλάκες έως Μπούρτζι (Λύκειο), Σίφερι (2ο Δημοτικό), Μεγάλη Άμμος ( 1/2ο Νηπιαγωγείο), περιμετρικά του 2ου Δημοτικού (2ο Δημοτικό), Αγία Παρασκευή (1ο Δημοτικό και Ειδικό Σχολείο), Μπούρτζι (3ο Νηπιαγωγείο), μονοπάτια στις Κουκουναριές και το Δάσος Μανδράκι (Γυμνάσιο).

Ο Σύλλογος Επαγγελματικών Θαλασσίων Σπορ όπως κάθε χρόνο καθαρίζει στον Άγιο Παντελεήμονα την Πέμπτη, 7 Απριλίου και ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου την περιοχή από το Πάρκο Ηρώων έως την Πούντα Τετάρτη, 6 Απριλίου

Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος”: 6947687852
e-mail: [email protected]
fb: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΚΙΑΘΟΣ»