(εικόνες) Με επιτυχία οργανώθηκαν βιωματικά σεμινάρια με την σχολική κοινότητα της Αλοννήσου

Στο διάστημα 22-24 Φλεβάρη ομάδα στελεχών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και της Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και Φιλοξενίας βρέθηκε στην Αλόννησο και είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να δουλέψει βιωματικά με το σύνολο της σχολικής κοινότητας, μαθητές γυμνασίου – λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις ανάγκες της εφηβείας μιλήσαμε για τις στάσεις και τις αντιλήψεις των μαθητών απέναντι στην ομπρέλα των εξαρτητικών συμπεριφορών και για τις ανάγκες τους μέσα σε αυτή την πολύ απαιτητική περίοδο. Με τους εκπαιδευτικούς εστιάσαμε περισσότερο στους παράγοντες που ενδυναμώνουν και σε αυτούς που αποδυναμώνουν την σχολική κοινότητα, καθώς και στα χαρακτηριστικά της εφηβείας, με στόχο την πρόληψη και την ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν βιωματικά σεμινάρια με γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο του νησιού προκειμένου να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, να κατανοήσουν περισσότερο τις ανάγκες των παιδιών τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία μαζί τους.

Τέλος, γνωριστήκαμε, ενημερώσαμε και θέσαμε τις βάσεις για μια πιο σταθερή επικοινωνία τόσο με την ευρύτερη κοινότητα της Αλοννήσου (ανοιχτή ομιλία στο αμφιθέατρο του δήμου) όσο και με τους φορείς της ευρύτερης κοινότητας (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, Κέντρο Κοινότητας, Αστυνομία, Δήμος).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την φιλοξενία και τη διάθεση για ουσιαστική επικοινωνία, τη Δημοτική Αρχή, και ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους κκ Σκιάνη Δημήτρη και Φλωρούς Χρήστο, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου κ. Μαχαιρίδου, το Σύλλογο των εκπαιδευτικών και μαθητών, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τις συναδέλφους κ.κ. Πετρίδου και Μπούσιου, μέλη της Ε.Δ.Υ

Η πράξη ανάπτυξης Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας εφήβων, νεαρών ενηλίκων και των οικογενειών τους εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού – Ενεργός Κοινωνική Ενσωμάτωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γ. Καρτάλη 48, Βόλος τ.: 24210-23439, 2421077055 και Μπόρελ 14, Βόλος, 2421031080