Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η διοργάνωση του Alonissos Challenge, μετά την πρωινή εκκίνηση των 20 και 10 χιλιομέτρων στις 11:30 δόθηκε η εκκίνηση του παιδικού Αγώνα των 2χλμ.  Στον αγώνα συμμετείχαν παιδιά όλων των ηλικιών δίνοντας μεγάλη σημασία στην συμμετοχή και όχι το νικητή. Την εκκίνηση αυτού του αγώνα έδωσαν μαζί οι Ολυμπιονίκες Αγη Κασούμη και Κωνσταντίνος Φλέγκας αφού πρώτα μίλησαν στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
20 χιλ. Άνδρες
1ος :Καρατζάς Κ.
2ος:Κυριάκου Αυγ.
3ος:Τσιαγκας Δ.

20 χιλ.Γυναίκες
1η:Παναγιωτίδου Σάρα
2η:Μακεδόνα Βούλα

10 χιλ. Ανδρες
1ος : Αλεβιζος Π.
2ος: Τσιουρης Λ.
3ος: Νεστορίδης Ιωάννης

10χιλ γυναικών
1η: Κουρεμενου
2η: Καμπούρη Ειρ.
3η: Αγαλλου Σταματούλα

Παιδικός αγώνας 🏃 2χιλ.
Αγόρια /Κορίτσια
1ος:Φλωρους Σπ.
2ος:Ναουαρεκ Ιωσήφ
3ος:Κότσι Εμπ.

1η:Firth Tilly
2η:Μπεσινη Μιχ.
3η:Τσεκρεζι Ανία
Μετά τον τερματισμό όλων των κατηγοριών ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές ανά κατηγορία.

Τις απονομές στα 20χλμ ανδρών έκανε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ενώ στις γυναίκες η Ολυμπιονίκης Αγη Κασούμη.
Στα 10χιλ Ανδρών την απονομή έκανε ο Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Φλέγκας ενώ στις γυναίκες η Πρόεδρος του ΔΣ Αλοννήσου κα Μαρία Αγάλλου.

Στα παιδιά τις απονομές έκαναν στα αγόρια ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Τσουκανάς και στα κορίτσια η Δημοτική Σύμβουλος & Διασώστρια κα Αγγελική Μαλαματένια.

Τέλος ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφινης βράβευσε τους Ολυμπιονίκες Αγη Κασούμη και Κωνσταντίνο Φλέγκα για την παρουσία τους στον αγώνα προσφαιρώντας τους δυο μινιατούρες αμφορέων όμοιες με αυτές του ναυαγίου της Ψαθούρας. Ο κ. Πέτρος Βαφίνης  ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα και όλους αυτούς που βοήθησαν, για να γίνει, και ανανέωσε το ραντεβού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος του 2023.

Κυριάκος Ευστάθιου.