Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) αλλά και στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Γενικό Λύκειο Σκιάθου πραγματοποίησε, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, μια διαδικτυακή εκδήλωση για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, με θέμα τα θαλάσσια απορρίμματα.

Εισηγήτρια του θέματος ήταν η κ. Ελένη Τσόλκα, υπεύθυνη της HELMEPA, η οποία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και μας παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο την καταστροφή των ωκεανών, του πλούτου της θαλάσσιας ζωής και των ακτών από τα πλαστικά απορρίμματα. Στους συνδέσμους https://www.youtube.com/watch?v=AQYdd2-ZSxk και https://www.youtube.com/watch?v=mGzIz9Ld-sE μπορείτε να δείτε και 2 βίντεο,  πολύ σύντομα. Επίσης στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=gpajVe1ssNg θα βρείτε το σποτ του Γλάρου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός η ενημέρωση των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα και αφετέρου η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί πηγή ζωής και ευημερίας, τόσο σε ευρύτερο όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» κα Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, στους υπεύθυνους της  HELMEPA κα Ελένη Τσόλκα και κο Δημήτρη Καζά, για την άψογη συνεργασία και ανταπόκρισή τους.

Ευχόμαστε σε όλους

ΚΑΛΟ  ΚΑΙ  ΚΑΘΑΡΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,

ΜΕ  ΚΑΘΑΡΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΕΣ  ΚΑΙ  ΑΚΤΕΣ!!!