Το Γενικό Λύκειο Σκιάθου συμμετείχε και τη φετινή χρονιά στην Περιβαλλοντική Δράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ», στο πλαίσιο πρωτοβουλίας και συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» με τον Δήμο Σκιάθου, την Λιμενική Αρχή και την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό δύο περιοχών. Πρόκειται για μία εθελοντική δράση που σκοπό έχει να  ευαισθητοποιήσει τους νέους και τις νέες μας στο θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, που αποτελεί πηγή ζωής για όλους.

Αφού έγινε λοιπόν η προμήθεια των απαραίτητων υλικών (σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης) από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Η Σκιάθος» κ. Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, την Παρασκευή 21 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, μετέβησαν για πρώτη εξόρμηση καθαρισμού στις Πλάκες και στη συνέχεια στην Αγία Τριάδα και κατέληξαν στο Σίφερι και τη Μ. Άμμο.

Επίσης, την Τρίτη 25 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους, επιβιβάστηκαν το πρωί στο πλοιάριο «Καλυψώ» του κ. Λάμπρου Χούμα και με ευνοϊκό καιρό απέπλευσαν  με προορισμό την δεύτερη περιοχή καθαρισμού, τον Μ. Γιαλό. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν και στο νησάκι Τσουγκριά και την παραλία Κουσουρή, για την περισυλλογή άλλων απορριμμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες, με χαρά, ικανοποίηση και ενθουσιασμό, επέστρεψαν το μεσημεράκι στο λιμάνι της Σκιάθου.

Ευχαριστούμε θερμά πρώτα απ’ όλους την κ. Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον κ. Λάμπρο Χούμα, για την διάθεση του πλοιαρίου του για την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και τους υπεύθυνους από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, για τα υλικά που μας προμήθευσαν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και για την επόμενη χρονιά και ευχόμαστε σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Ο Διευθυντής ΓΕ.Λ.

Λεωνίδας Τζαβαλιάς