Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, προήδρευσε το μεσημέρι προχθές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, που πραγματοποίησε στη Μαγνησία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, οι οκτώ Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος και οι κυβερνητικοί βουλευτές, κ.κ. Χρ. Μπουκώρος, Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και τις προτάσεις που αφορούν την ύδρευση.

Επίσης ζήτησε την δίκαιη κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αφού κατά τους θερινούς μήνες η αύξηση του πληθυσμού ειναι ραγδαία και δεκαπλασιάζεται από τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου τόνισε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα ποσοστά της προ κρίσης εποχής δίνοντας συγχρόνως κίνητρα στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο βιώσιμες.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε να είναι ενημερωμένος για την περιβαλλοντική δράση καθώς και πως ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ και εκπόνησε μια Εθελοντική Τοπική Ανασκόπηση (Voluntary Local Review – VLR) της μέχρι τώρα δράσης του.