Τετρακόσιοι εβδομήντα έξι (476) μαθητές και μαθήτριες από τα νησιά των Σποράδων, εκ των οποίων οι εκατόν εβδομήντα έξι (176) είναι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνάσιου Σκοπέλου, του ΕΠΑΛ Σκοπέλου και του Γυμνάσιου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας, ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης στην «Γαλάζια Οικονομία».

Οι ενημερωτικές δράσεις υλοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο από την ομάδα του “Blue Generation” υπό την αιγίδα του “Thalassa Foundation” και σε συνεργασία με τους Δήμους Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Οι νέοι και οι νέες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε επαγγέλματα όπως: ναυπηγός στο σχεδιασμό πλοίων, κυβερνήτης ή ηλεκτρολόγος συντηρητής σκαφών αναψυχής, τεχνικός επεξεργασίας αλιευμάτων, δύτης και ξεναγός σε υποθαλάσσιο μουσείο.

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων μας που ανταποκρίθηκαν στην διοργάνωση αυτών των ενημερωτικών δράσεων, την ομάδα του “Blue Generation” για την ενημέρωση, καθώς και το “Thalassa Foundation” για την στήριξη των δράσεων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της νησιωτικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.