(εικόνες) Χαρά Θεού η διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο μετά την κακοκαιρία “Barbara”

Κείμενο - Φωτογραφίες:  Σπύρος  Θεοδ.   Κουτσοχρήστος 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έντονο το αποτύπωμα της κακοκαιρίας “Barbara” στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, καθώς 15 ημέρες μετά (η κακοκαιρία ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου 2023) στην διαδρομή από την Χαλκίδα προς τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο, είναι έντονα τα σημάδια της μετά τις “πρώτες στροφές”.

Το χιόνι δίπλα από το οδόστρωμα και τα σπασμένα πεύκα, μαρτυρούν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, οι Εργαζόμενοι στον αποχιονισμό άλλα και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διατήρηση της ασφαλούς διαβίωσης των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η διαδρομή (Τρίτη 21/02/2023) μέχρι τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου στο Προκόπι  Ευβοίας, όπου αποθησαυρίζεται το Ιερό Σκήνωμά του, ήταν “Χαρά Θεού”, καθώς έβλεπες παραγωγικά ζώα που απολάμβαναν τον χειμωνιάτικο ήλιο και την φύση που ξυπνούσε από τον προσωρινό λήθαργό της.
Δεν υπήρχε χιόνι, στο Νέο Προκόπι  Ευβοίας και ο Ιερός Ναός του Οσίου ήταν ανοικτός  για τους προσκυνητές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η σκαλιστή ασημένια λάρνακα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, φέρει παραστάσεις από την ζωή και το μαρτύριο του, με θαυμαστή λεπτομέρεια και απεικόνιση. Από τα τελευταία γνωστά Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ελλάδα,είναι και η διάσωση της Τοπικής Κοινότητας Προκοπίου και της γύρω περιοχής, από την αδηφάγο μανία της δασικής πυρκαγιάς προερχομένης από τις περιοχές, της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, Δ.Κ. Λίμνης, και Τ. Κ. Κηρίνθου στις 8 Αυγούστου 2021.

Στην περιοχή, του (Νέου) Προκοπίου μετά από λιτανεία το βράδυ 7/8/2021, των Ιερών Εικόνων, Ιερών  Λειψάνων, την συμμετοχή Ιερέων και των κατοίκων της περιοχής, έβρεξε καταρρακτωδώς (05:00 – 8/8/2021) με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμείνει αβλαβής και η πυρκαγιά να σταματήσει λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA