Έφυγε ξαφνικά σήμερα Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2020 από ανακοπή καρδιάς η Σκιαθίτισσα Ελένη Γαλιώτου Μιχαλοπούλου σε ηλικία 61 ετών. Η Ελένη Γαλιώτου ήταν καθηγήτρια πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει εργαστεί ως Αναλύτρια-Προγραμματίστρια στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και έχει διατελέσει προϊσταμένη του τμήματος Λογισμικού και Συστημάτων και κατόπιν του τμήματος Τραπεζών Πληροφοριών (1984-1996)

Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Γλώσσας και Ομιλίας (European Masters in Language and Speech) και επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ερευνητική Ομάδα Εκπαιδευτικής και Γλωσσικής Τεχνολογίας).

Από το 1996 ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Συμμετέχει σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και περιοδικά με σύστημα κριτών.

Είναι μέλος των: ACM, ACL, ΕΠΥ , ΕΕΤΝ, ΕΛΕΤΟ.

Ήταν από τα αγαπημένα μέλη του Συλλόγου Απανταχού των Σκιαθιτών με έντονη δραστηριότητα. Το Δ.Σ του Συλλόγου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια.

Αφήνει πίσω της σύζυγο και δύο παιδιά

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 στις 13:00 στο Κοιμητήριο Παπάγου

Το Skiathoslife εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια

Ν.Τ.