Έγινε πρόσκοπος τον Ιανουάριο του 1937 στην τρίτη ομάδα προσκόπων Βόλου, στην οδό Δημητριάδος, στο σημερινό Χημείο του Κράτους και μέχρι το 1939 ακολούθησε όλα τα βήματα της ιεραρχίας. Με την επανίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) μετά τον πόλεμο, τον Σεπτέμβριο του 1945 ήταν υπαρχηγός στην 3η ομάδα Προσκόπων, στη συνέχεια αρχηγός και το 1947 αρχηγός του 3ου συστήματος. Το 1946 ήταν ο αρχηγός της παρέλασης των προσκοπικών ομάδων και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, αρχηγός στην πρώτη προσκοπική κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα, στον Άνω Βόλο, με τη συμμετοχή 70 προσκόπων. Τον ίδιο χρόνο παρακολούθησε στην Αθήνα την πρώτη Πανελλήνια Σχολή Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Προσκόπων και συγκαταλέχθηκε μεταξύ των πρώτων πανελληνίως πτυχιούχων βαθμοφόρων του ΣΕΠ. Υπηρέτησε την πατρίδα ως έφεδρος ανθυπολοχαγός από το 1948 έως το 1952.
Από το 1973 ήταν μέλος της ένωσης παλαιών προσκόπων Μαγνησίας της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος το 1988-1993 και στη συνέχεια πρόεδρος έως το 1999.
Παράλληλα είχε αποφοιτήσει από την Εμπορική Σχολή Βόλου και είχε διατελέσει προϊστάμενος του λογιστηρίου στη Βαμβακουργία.

Το 2016 ο Αντώνης Τζουβάρας παρέδωσε το προσωπικό αρχείο στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων -Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας. Ένα αρχείο 80 χρόνων αφού από το 1936 αποδελτίωνε τον τοπικό Τύπο, μέχρι και χθες, για την προσκοπική δράση. Μάλιστα τις δύσκολες εποχές πριν και μετά τον πόλεμο αναγκαζόταν να αντιγράφει σε χαρτί τα άρθρα των εφημερίδων που αφορούσαν στην Προσκοπική κίνηση, λόγω έλλειψης χρημάτων για την αγορά τους. Από το 1996 παραλάμβανε καθημερινά στο σπίτι του τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» για την αποδελτίωση που συνέχιζε ακάθεκτος όλα αυτά τα χρόνια.
Το έργο του στην αποδελτίωση θα συνεχίζουν οι πρόσκοποι της Μαγνησίας, τηρώντας την υπόσχεση που του είχαν δώσει.

Το προσωπικό του αρχείο αλλά και αντικείμενα που πρόσφερε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ιστορικού Αρχείου των Προσκόπων Μαγνησίας, που εγκαινιάστηκε το 2019.
Άφησε πίσω τρία παιδιά και ευτύχησε να χαρεί έξι εγγόνια. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε ευαγή ιδρύματα. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11:30 το πρωί στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

e-thessalia.gr