Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά στον Ασπρόπυργο – Εκκενώνεται και η Φυλή

«Κρίσιμη» χαρακτηρίζει την εξέλιξη στο πύρινο μέτωπο που καίει στον Ασπρόπυργο ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός μιλώντας στο CNN Greece, τονίζοντας πως ο έλεγχος της φωτιάς είναι πολύ δύσκολος λόγω των ισχυρών ανέμων. Την ίδια ώρα, ένα νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στη Φυλή, στους κατοίκους της οποίας εστάλη μήνυμα εκκένωσης προς  Άνω Λιόσια. Οι φλόγες έφθασαν και στην Μονή Κλειστών που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της Φυλής και ήδη σπεύδει ομάδα της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των μοναχών που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Στις φλόγες εργοστάσιο

Στις φλόγες τυλίχθηκε στη βιομηχανική ζώνη Ασπρόπυργου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή, ενώ απειλείται και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στον Ασπρόπυργο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, και νωρίτερα εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση τριών οικισμών Λάκα Κάτσαρη, Ποντίων και Βέρας.

Ενα τρίτο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω του τοξικού καπνού.

Φωτιά στη Φυλή: Μήνυμα από το 112 – «Απομακρυνθείτε προς Ανω Λιόσια»

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φυλή, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 που καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Ανω Λιόσια.

«Εαν είστε στη Φυλή, απομακρυνθείτε προς Ανω Λιόσια», αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή Ασπροπύργου πνέουν άνεμοι επτά μποφόρ, που ξεπερνούν τα 50 χιλιομετρα την ώρα.

Ο κ. Αρτοποιός αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον Ασπρόπυργο, τονίζει στο CNN Greece πως η πυρκαγιά εκτείνεται μεταξύ της βιομηχανικής ζώνης και των οικισμών και «γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν μηνύματα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ποντίων και Βέρας, με κατεύθυνση προς Ελευσίνα και του οικισμού Λάκκας Κατσαρή με κατεύθυνση προς Ασπρόπυργο».

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της φωτιάς σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις σημειώνει: «Γίνονται προσπάθειες να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί η φωτιά καίει έξω από αρκετές βιομηχανικές εγκαταστάσεις».