Για το Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αναχωρούν την Παρασκευή δυο πυροσβέστες από τον Βόλο. Στόχος τους είναι να διασχίσουν τη χώρα με τα ποδήλατά τους και να φτάσουν, μετά από έναν μήνα περίπου, στη Βιρτζίνια της δυτικής Αμερικής, έχοντας διανύσει μια απόσταση 6.920 χιλιομέτρων!

Πρόκειται για τον Βασίλη Καραγεώργο, 48 ετών και πατέρα 3 παιδιών, που είναι πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης, και τον Κώστα Αλεπάκη, ο οποίος είναι 42 ετών, έχει ένα παιδί και υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ο Βασίλης Καραγεώργος

 

Ο Κώστας Αλεπάκης

Οι δυο τους θα συμμετάσχουν στον ποδηλατικό αγώνα Trans Am Bike Race 2022 που ξεκινά την Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περίπου 60 ποδηλατών. Οι συμμετέχοντες είναι αυτό-υποστηριζόμενοι που σημαίνει ότι έχουν φροντίσει οι ίδιοι για τη διατροφή, τη διαμονή τους και όλα τα ζητήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δυο Βολιώτες είναι οι μοναδικοί συμμετέχοντες από την Ελλάδα και έχουν υπολογίσει ότι θα πρέπει να διανύουν περίπου 250 χιλιόμετρα την ημέρα, για να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους μετά από έναν μήνα.

Μιλώντας στα gegonota.news για τις δυσκολίες του εγχειρήματος ο Βασίλης Καραγιώργος τόνισε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα «παιχνίδι μυαλού», μια «αναμέτρηση με τον εαυτό σου». Το ασταμάτητο ποδήλατο απαιτεί συγκέντρωση, υπομονή και υπερ-αντοχή, όπως βέβαια και φροντίδα του οργανισμού με καλή διατροφή για να μην καταρρεύσει.

Ο ίδιος είχε διανύσει το 2019 με το ποδήλατό του τη διαδρομή από το βόρειο ακρωτήρι της Νορβηγίας μέχρι την Ταρίφα της Ισπανίας, κοντά στο Γιβραλτάρ, μήκους 7.500 χιλιομέτρων.
Οι δυο πυροσβέστες έκαναν σκληρή προπόνηση όλο το προηγούμενο διάστημα διανύοντας έως και 100 χιλιόμετρα καθημερινά. Είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα για όλες τις ανάγκες που θα προκύψουν, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών, αφού στη διαδρομή αναμένεται να περάσουν ακόμη και από βουνά με χιόνια.

Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν τη στήριξη των οικογενειών τους και την υποστήριξη των χορηγών του, το BikeThirty – Bike30, το Nutri Shop και το Four Ways Travel, στον Βόλο, όπως και το Kastani Beach Bar στην Σκόπελο.