Δραση με θέμα “Ενδοσχολική βία- Εκφοβισμός (bullying)” στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου (Εικόνες)

Σε συνεργασία με το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκιάθου

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού/Bullying, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Ενδοσχολική βία- Εκφοβισμός (bullying)”, που περιελάμβανε παρουσίαση και βιωματικές δραστηριότητες απο την Μουτζούρη Αναστασία Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκιάθου, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών κύριο Κατσιούλη Χρυσόστομο, κυρίας Λαζάρου Μαρίας και της κυρίας Συκιώτου Δήμητρας Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Ενδοσχολική βία- Εκφοβισμός (bullying)”, πραγματοποιήθηκε στις 7/03/2023 στα τμήματα της Δ’ τάξης του σχολείου. Η Ψυχολόγος της δομής Μουτζούρη Αναστασία πραγματοποίησε ενημέρωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία του φαινομένου, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Στην συνέχεια οι μαθητές του τμήματος και η Ψυχολόγος, παρακολούθησαν και συζήτησαν την εκπαιδευτική ιστορία για το bullying- Όλιβερ Μπάτον και τοποθέτησαν τους εαυτούς τους στο ρόλο του θύτη,θεατή και θύμα και συζήτησαν για το τι συναισθήματα μπορεί να βιώνει ο αντίστοιχος ρόλος. Τέλος, επισημάνθηκε η σημαντικότητα να μιλάμε, να μην φοβόμαστε και να ζητάμε βοήθεια εάν χρειαστεί από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας και τους εμπιστευόμαστε και πως το κάθε παιδί που μπορεί να δέχεται bullying ποτέ δεν φταίει εκείνο.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου για το κάλεσμα και τη συνεργασία!

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου.