«Υπερτερούν τα οφέλη του εμβολίου σε σχέση με τα πιθανά περιστατικά θρόμβωσης» είπε για το AstraZeneca η Μαρία Θεοδωρίδου

Εκτενή αναφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca έκανε η Μαρία Θεοδωρίδου, ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

META KAI TΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ASTRA ZENECA (στην δημοσκόπηση παρακαλούμε να απαντούν όσοι έχουν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο γενικότερα)

  • ΟΧΙ (δεν θα έκανα) (51%, 53 Votes)
  • ΝΑΙ (θα έκανα) (34%, 35 Votes)
  • ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (15%, 16 Votes)

Total Voters: 104

Loading ... Loading ...

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής έχει βρεθεί ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό» και ουσιαστικά σχετίζεται θάνατος με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν γίνει 346.000 δόσεις με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι πιθανό-possible περιστατικό είχε χαρακτηριστεί αυτό της 65χρονης στο Ίλιον, όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΟΦ.

Τέλος η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε κάποια στοιχεία εκτός συνόρων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 18,1 εκατ. δόσεις εμβολίου της AstraZeneca έχουν αναφερθεί 22 περιπτώσεις θρόμβωσης και 8 θρομβώσεων με θρομβοπενία. Στην Ευρώπη σε 9,2 εκατ. δόσεις της AstraZeneca έχουν αναφερθεί 44 περιπτώσεις.