Ψηφίστηκε ομόφωνα το αντίτιμο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλοννήσου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτό, το άρθρο 3 έσοδα αθλητικών εγκαταστάσεων και το άρθρο 10 αντίτιμο χρήσης οικονομική συμβολή του ενιαίου κανονισμού λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Αλοννήσου έχουν ως εξής :

Στο άρθρο 3 αναφερεται απο που θα προέρχονται τα Έσοδα των Αθλητικών εγκαταστάσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: από δημοτικούς πόρους και τυχόν επιχορήγησης κρατικών φορέων Από αντίτιμο χρήσης των Αθλητικών εγκαταστάσεων από σωματεία, συλλόγους Νόμιμα πρόσωπα δημότες ώστε να καλύπτετε μέρος των εσόδων λειτουργίας και συντήρησης κάθε εγκατάστασης

Από εισφορές αθλούμενων στα προγράμματα άθλησης. Από το αντίτιμο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων Από. Διαφημίσεις Από εκμίσθωση κυλικείων.

Άρθρο 10 αντίτιμο χρήσης οικονομική συμβολή.

1) προκειμένου να αντιμετωπισθούν δαπάνες συντήρησης φθορών και βελτίωσης των υποδομών δυνατε να καθορίζεται αντίτιμο χρήσης.

2) Το αντίτιμο χρήσης καθορίζεται ανάλογα με την κοστολόγηση τών λειτουργικών δαπανών του αθλητικού χώρου.

3) θα προκύπτει κόστος χρήσης για κάθε αθλητική περίοδο της αθλητικής εγκατάστασης.

4) Αντίτιμο θα καταβάλουν όλοι οι χρήστες Των Αθλητικών εγκαταστάσεων.

5) Δινεται η δυνατότητα στον Δήμαρχο αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Να εισηγηθεί σε ειδικές περιπτώσεις (φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ολυμπιακούς αγώνες κλπ) και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την χρήση χωρίς αντίτιμο. Οπως μείωση αντίτιμου σέ σωματεία όταν σε αυτά αθλούνται δημότες του Δήμου Αλοννήσου χωρίς να πληρώνουν έως και 70%.

Τέλος η αθέτηση των οικονομικών όρων θα σημάνει την διακοπή της χρήσης των εγκαταστάσεων.

Κυριάκος Ευσταθίου