Δήμος Αλοννήσου για κακοκαιρία Daniel: Κάλεσμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Αλοννήσου που υπέστησαν ζημιές για κατάθεση αιτήματος αποζημίωσης

Την 24ωρη ετοιμότητα τους στο χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel έδειξαν ο Δήμος Αλοννήσου και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του νησιού, Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό τόσο στο διάστημα της σφοδρής νεροποντής, όσο και τις υπόλοιπες ημέρες.  Τη Δευτέρα 4/9 στις 2 το μεσημέρι προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Την επόμενη κιόλας μέρα που άρχισε η υποχώρηση του φαινομένου, ο Δήμος με τη σημαντική στήριξη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν άμεσο καθαρισμό του λιμένα με την απομάκρυνση φερτών υλικών και στη συνέχεια  προχώρησαν σε πλύσιμο της χερσαίας ζώνης. Ο Δήμος συνέχισε τις αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν κυρίως στην αγροτική οδοποιία με δικά του μηχανήματα καθώς και με μηχανήματα που μισθώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Έγινε αποκατάσταση στην παραλία Μεγάλος Μουρτιάς, στην παραλία Ρουσούμ Γιαλός, στον αγροτικό δρόμο προς Μικρό Μουρτιά, στον αγροτικό δρόμο Βρυσίτσα, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου και σε πολλούς άλλους αγροτικούς δρόμους.  Παράλληλα, ο Δήμος έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζει Τεχνικό Δελτίο για άλλες ζημιές οι οποίες θα χρειαστούν τεχνικά έργα.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της κακοκαιρίας, ο Δήμος Αλοννήσου είχε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξέλιξη και διαχείριση του φαινομένου.  Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δηλώνει πως: «Καταθέσαμε αίτημα να κηρυχθεί η Αλόννησος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο έγινε αποδεκτό. Καλούμε λοιπόν όποιες επιχειρήσεις ή νοικοκυριά της Αλοννήσου έχουν υποστεί ζημιές να επικοινωνήσουν με τον Δήμο μας για περισσότερες πληροφορίες ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6937020880, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα για αποζημίωση».