Έναρξη λειτουργίας του καινούργιου γυμναστηρίου ενδυνάμωσης που βρίσκεται στον κάτω όροφο του Κλειστού Γυμναστηρίου μπάσκετ.
Όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να εγγραφούν μπορούν να το κάνουν μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://sports.alonissos.gov.gr/%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7…/ και μπορούν να το κάνουν άμεσα.
Στη συνέχεια κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας θα διευθετούνται όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες για την χρήση του γυμναστηρίου.
Βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων, οι αθλούμενοι υποχρεούνται:
Σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test, για όσους είναι δικαιούχοι self-testing, ή με rapid test για τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα του self-test ή του rapid-test θα πρέπει να επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής κατά την είσοδο και θα ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά.
Στη χρήση μάσκας κατά την αναμονή σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου (χώροι υποδοχής, αναμονής, αποδυτήρια, ανελκυστήρες), καθώς και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
-Οι αθλούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλά μάσκα ή μονή μάσκα τύπου ΚΝ95 ή FFP2
Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι αθλούμενοι που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής κατά την είσοδο.
Στην τήρηση σωστής υγιεινής των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
Στην εφαρμογή κανόνων κοινωνικής απόστασης (2 μέτρα) και αποφυγής κοινωνικών επαφών, εναγκαλισμών και χειραψιών στους χώρους του γυμναστηρίου.
Στη χρήση πετσέτας σε όλα τα μηχανήματα εκγύμνασης. Προτεινόμενες διαστάσεις πετσέτας 50Χ70 cm.
Επιπλέον, ισχύουν οι παρακάτω συστάσεις για τους αθλούμενους
⦁ Μετακίνηση κατά προτίμηση με τα πόδια ή προσωπικό μεταφορικό μέσο.
⦁ Να έχουν ένα ζευγάρι αθλητικά υποδήματα αποκλειστικά για χρήση στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν εκτός του χώρου του γυμναστηρίου.
⦁ Πλύσιμο των ρούχων και πετσετών, που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο, στο πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60οC)
Τα μέλη μπορούν να προσέρχονται μόνο με ραντεβού
Για κάθε αθλούμενο, η διάρκεια της προπόνησης είναι δύο (2) ώρες, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι αποστάσεις μεταξύ των μελών κατά τη διάρκεια της άσκησης (2 μέτρα) αλλά και η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των αθλούμενων από το γυμναστήριο.
Η ημερομηνία έναρξης χρήσης και το ωράριο λειτουργίας του Γυμναστηρίου θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.