Οι συνέπειες του κορωνοϊού covid-19 στον τουριστικό τομέα είναι τεράστιες και επομένως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα βίντεο virtual tour με στόχο την τουριστική προβολή του νησιού.
Το ονομάζουμε “virtual tour” εικονική περιήγηση, γιατί ο περιηγητής θα μπορεί μέσω του video να δει όλα τα μέρη (Κάστρο, Λαλάρια, Κουκουναριές, Μπούρτζι, Μουσείο Παπαδιαμάντη, σοκάκια του νησιού, Μοναστήρι Ευαγγελίστριας, Μοναστήρι Εικονίστριας, δάσος Μανδράκι και 4-5 παραλίες) από την συσκευή του.
Με το βίντεο “virtual tour” οποιοσδήποτε θα έχει τη δυνατότητα για μια περιήγηση στις μοναδικές τοποθεσίες της Σκιάθου, ακριβώς σαν να βρίσκεται στο νησί.

Για το παραπάνω αντικείμενο έργου ο Δήμος Σκιάθου επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα βίντεο virtual tour για την τουριστική προβολή του νησιού και απαιτούνται οι κάτωθι υπηρεσίες:
4 ημέρες γύρισμα, έως 12 ώρες/ημέρα,
Τοποθεσίες: Κάστρο, Λαλάρια, Κουκουναριές, Μπούρτζι, Μουσείο Παπαδιαμάντη, σοκάκια του νησιού, Μοναστήρι Ευαγγελίστριας, Μοναστήρι Εικονίστριας, δάσος Μανδράκι και σε 4-5 παραλίες.
Παραγωγή του video με κάμερα HD, χρήση κινηματογραφικών φακών, LED panels και παρελκόμενα φώτα.
Χρήση τηλεκατευθυνόμενου drone.
Κινηματογραφικό συνεργείο: Σκηνοθέτης με αποδεδειγμένο πλούσιο έργο και εμπειρία, δ/ντής φωτογραφίας, βοηθός κάμερας, ηλεκτρολόγος και βοηθός παραγωγής.
Επεξεργασία εικόνας Post Production: μοντάζ / color grading / ένθεση supers (απλά supers) / render sequences.
1 μουσική βιβλιοθήκης (non exclusive rights).

Η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα για την δαπάνη των 24.800,00€ με την κα Φιλαρέτου της μείζονος μειοψηφίας να δηλώνει ότι: “Θα έπρεπε να υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση του σκηνοθέτη με την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και μετά από έγκριση της επιτροπής να προχωρήσει. Επίσης θέλω να απευθυνθώ στους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης γιατί ψηφίζουμε τώρα μια εξειδίκευση και μετά θα γίνει απευθείας ανάθεση, πρέπει να σκέφτεστε τι κάνετε, είστε αξιόλογοι άνθρωποι και είναι κρίμα να ψηφίζετε αβλεπεί τα πάντα”