Διεθνής βράβευση της εικαστικού μας Καλατζή Μαρίας από το Panorama International Αrt Festival – Bραβεία PIAF 2023 

Στις 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια εκθαμβωτική βραδιά απονομής των βραβείων Panorama International Arts Festival (PIAF) 2023, γιορτάζοντας, εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την συμβολή των εξαίρετων καλλιτεχνών από 72 χώρες του κόσμου, οι οποίοι με την δεξιοτεχνία του ταλέντου τους επέδειξαν τον περίπλοκο συνδυασμό έκφρασης μέσω της δημιουργικότητας .

Mεταξύ των συνολικά 10 καλλιτεχνών που τα έργα τους προκάλεσαν τον απόλυτο θαυμασμό για την δεξιοτεχνία τους στον καμβά πέρα από τα σύνορα και βρέθηκαν στα επίκεντρα των Διεθνών βραβείων καλλιτεχνικής αριστείας, ήταν και αυτά της συμπατριώτισσά μας εικαστικού Καλατζή Μαρίας «Wind-energy park – Αιολικό Πάρκο», «Windy glass reflections» και «Sailing races».
Η Θεματολογία του διαγωνισμού ήταν « Wind – Breath of Life”-  «Η Ανάσα της Ζωής».

Οι άλλοι 9 βραβευθέντες καλλιτέχνες ήταν οι: Dan Neamu, Biju Zen, Kalabha Kesari, Georgiana Macovei, Vera Dan, Daniela Isache, Εleni Paraschidou, Chrisa Charalabidou και Maria De Lourdes Endara. 
Το πρώτο βραβείο δόθηκε
στη διάσημη Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Silla Maria Campanini.

Τα Διεθνή Βραβεία Γλυπτικής αναγνώρισαν την τέχνη σε τρεις διαστάσεις και έλαβαν οι: Lidia Nica, Shura Oyarce, Anna Athitaki και Daniela Carletti οι οποίοι τιμήθηκαν για τα εξαιρετικά γλυπτά τους που έδωσαν ζωή στην πέτρα, το μέταλλο και άλλα υλικά.

Στα βραβεία φωτογραφίας διακρίθηκαν για τις συναρπαστικές αφηγήσεις τους οι: Antonio Barbuto, Miquel Sebastian, Gloria Castaño, Heriberto Noppeney, Premrajj, Antonella Giapponesi Tarenghi, Angeliki Giorgiadi και Anne Marie Igounet.

Ως αναγνώριση της εξαιρετικής συνεισφοράς τους, τα Διεθνή Ειδικά Βραβεία Κριτικής Επιτροπής Panorama απονεμήθηκαν στους Barbara Maresti, Llorenç Garrit, Matina Sioki, Meacham Layne και Lidia Leventeris. Αυτοί οι εξαίρετοι καλλιτέχνες ξεχώρισαν για τις μοναδικές προοπτικές και τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους, εμπλουτίζοντας το παγκόσμιο καλλιτεχνικό τοπίο.
Δείτε εδώ
https://culturepoint.gr/to-panorama-international-arts-festival-giortazei-ta-eksairetika-talenta-vraveia-piaf-2023/?fbclid=IwAR0n9me-blV2qgvGdlp-6wg_3kRi5PSJDFcn5HZ2i9kEvCKK5CfZKbo754w

Και εδώ https://www.writersedition.com/panorama-international-arts-festival-celebrates-outstanding-talent-piaf-awards-2023/?fbclid=IwAR3e_RXFW-AmmnsQM6ibTBhbxc82CU_4cpc4_zcyxzx_Gemsrg6-qMZyVI4

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Panorama αποτελεί φάρο και οδηγό για τους καλλιτέχνες, καθότι επιδιώκει την επιρροή στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητάς τους, στη συνεργασία και στην συνεισφορά στην καλλιτεχνική κοινότητα όλου του κόσμου, με νέες καινοτομίες έκφρασης προκειμένου να λάμψουν στην Παγκόσμια σκηνή.,