Έσωσε από πλειστηριασμό το Ειρηνοδικείο Βόλου την κύρια κατοικία άνεργης μητέρας δύο παιδιών σε νησί των Βορείων Σποράδων. Με απόφασή του το δικαστήριο την ενέταξε στον νόμο Κατσέλη και της όρισε αποπληρωμή των οφειλών σε πολλές δόσεις.

Ετσι η άνεργη γυναίκα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οφειλές της και να διατηρήσει την κύρια κατοικία της. Ολο το προηγούμενο διάστημα οι τράπεζες την πίεζαν για εκποίηση του σπιτιού της, ενώ οι οφειλές της ήταν ύψους μόλις 36.422 ευρώ.

Αδυνατώντας να ανταποκριθεί, προσέφυγε στα Δικαστήρια Βόλου και βρήκε δικαίωση με την απόφαση του Ειρηνοδικείου. Το δικαστήριο διέγραψε το 2,74% των οφειλών της, όμως της όρισε να τις καταβάλλει αυτές σε πολλές μικρές δόσεις, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κόμμα «Δανειοληπτών – Ταυτότητα Κεντρώων», η 44χρονη έγγαμη με δύο τέκνα εκ των οποίων το πρώτο αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι μακροχρόνια άνεργη και συντηρείται από τον σύζυγο της που εργάζεται στην υπηρεσία δήμου Σκιάθου.

Τα συνολικά χρέη της ανέρχονται σε 36.422,54 ευρώ και το δικαστήριο με την απόφαση του όρισε την καταβολή 100 ευρώ μηνιαίως επί 2 έτη και εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της σε οικόπεδο 65τμ., που αποτελείται από ημιυπόγειο από ένα δωμάτιο και τουαλέτα και στο ισόγειο από ένα δωμάτιο συνολικής εκτάσεως 90τμ. Στη συνέχεια της όρισε να καταβάλλει 240 μηνιαίες δόσεις ύψους 136,77 ευρώ η κάθε μία, διαγράφοντας το 2,74 % των οφειλών της.

Ο νόμος Κατσέλη συνεχίζει να σκορπά και σήμερα χαμόγελα παρά την κατάργησή του τον περασμένο Ιανουάριο. Όμως, πλέον συζητούνται οι τελευταίες προσδιορισμένες υποθέσεις μέχρι και τα μέσα Ιουνίου.