Από αριστερά ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιαθου Αλέξανδρος Ευσταθίου με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ κ. Τασιο και τον κ, Δερβένη του Skiathos Palace

Μια από τις μεγαλύτερες, τόσος σε εκθέτες όσο και σε μέγεθος περιπτέρου, κρίνεται η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, όπου παρουσιάζουν τα τουριστικά τους προϊόντα 109 φορείς από τις περιφέρειες της χώρας και φιλοξενούνται 86 συνεκθέτες του ΕΟΤ, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της προβολής. Το ελληνικό περίπτερο καλύπτει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους εντός της έκθεσης, στον οποίο φιλοξενούνται συνολικά 23 τραπεζάκια.

Η 40η διεθνής έκθεση τουρισμού (World Travel Market) πραγματοποιείται στο Λονδίνο (4-6 Νοεμβρίου), στον εκθεσιακό χώρο ExCel, με τη συμμετοχή σχεδόν 5.000 εκθετών, ανάμεσα στους οποίους εταιρίες από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν στην παγκόσμια αγορά τους προορισμούς, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σε όλους τους τομείς του τουρισμου. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες και επαγγελματίες τουρισμου παρίστανται στην έκθεση για να συμμετάσχουν στις συναντήσεις δικτύωσης, να συνομιλήσουν με τους εκθέτες και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό. Στην έκθεση συμμετέχουν και εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών βιομηχανιών που αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και νέα συμβόλαια συνεργασιών.

Σύμφωνα με τον ανώτατο διευθυντή του WTM Λονδίνου, Σαιμον Πρες, το 2019 η παγκόσμια έκθεση τουρισμου γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του με πολλές νέες πρωτοβουλίες και δράσεις για τη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμου και αναμένει να πετύχει για φέτος έναν κύκλο εργασιών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων.

Ο Έλληνας υπουργός, μαζί με ομολόγους του από άλλες χώρες, πρόκειται να συμμετάσχει αύριο στην υπουργική σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην WTM με θέμα «Τεχνολογία για την ανάπτυξη της υπαίθρου», με στόχο την ενθάρρυνση καλών πρακτικών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ανάπτυξης της υπαίθρου και της γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στις αστικές και αγροτικές κοινότητες.
Στην τριήμερη παγκόσμια τουριστική έκθεση φιλοξενούνται εξάλλου συνέδρια και σεμινάρια με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του τουριστικού κλάδου, γύρω από τις καινοτομίες, τις νέες τάσεις και τις προκλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας.

Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας και ειδικότερα της Σκιάθου βρίσκεται στο πόδι με έντονη κινητικότητα και δυναμική παρουσία στην παραπάνω έκθεση. Τα αποτελέσματα της θα αποτελέσουν και το πρώτο δυνατό crash test για το μέλλον των Άγγλων πρωτίστως, αλλά και γενικότερα της Ευρώπης που έχουν αντίκτυπο στην περιοχή μας.

Ν.Τ