Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη Σκόπελο από ιχνηλατήσεις του ΕΟΔΥ, με εστίες καφέ και ξενοδοχείο. Στο Βόλο καταγράφηκαν δύο κρούσματα σε νεαρούς άντρες που γύρισαν από διακοπές, από Νάξο και Πάρο.
Στο μεταξύ, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, αποφάσισε την προμήθεια μηχανήματος PCR, προκειμένου να διενεργούνται τεστ για τον COVID – 19. Το συνολικό ύψος της προμήθειας προσεγγίζει τις 178.000 ευρώ και περιλαμβάνει κυρίως το κόστος των αναλώσιμων σε βάθος εξαμήνου. Το μεγάλο κόστος αφορά να αναλώσιμα, δηλαδή τα αντιδραστήρια και όχι τον αναλυτή.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid ’19. Τα 3 κρούσματα προέρχονται από Ιχνηλάτηση στενών επαφών κρούσματος που διαμένει στη περιοχή του Αμπελώνα ενώ τα υπόλοιπα 3 προσήλθαν για εξέταση μετά από συμπτωματολογία.

– Στην περιοχή της Μαγνησίας
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid ’19. Και τα 2 κρούσματα παρουσίασαν συμπτώματα μετά από παραθερισμό σε νησιά των Κυκλάδων.

-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19. Πρόκειται για ταξιδιώτη από το εξωτερικό.

– Στην περιοχή της Σκοπέλου
Καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid ’19. 2 κρούσματα προέκυψαν μετά από Ιχνηλάτηση στενών επαφών παλαιότερου κρούσματος ενώ τα υπόλοιπα 2 εξετάστηκαν μετά από συμπτωματολογία στο κέντρο υγείας Σκοπέλου.