Τη βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει η σημαντική αύξηση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που στελεχώνει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, την 5η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετούν 99 μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2019 υπηρετούσαν 70. Επίσης, ο αριθμός των επικουρικών ιατρών διπλασιάστηκε από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και πλέον υπηρετούν συνολικά 20 επικουρικοί ιατροί, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο αριθμός των ειδικευομένων ιατρών ανήλθε στους 71, καθώς προστέθηκαν 42 ειδικευόμενοι ιατροί! Ως εκ τούτου, από την αρχή του 2021 μέχρι  και αυτή τη στιγμή 81 ιατροί (μόνιμοι 29, επικουρικοί 10 και ειδικευόμενοι 42) έχουν προστεθεί συνολικά στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο  απαριθμεί πλέον 190 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, δηλαδή 27 επιπλέον οργανικές θέσεις ιατρών.

Όσον αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό αυτή τη στιγμή υπηρετούν συνολικά 707 άτομα, εκ των οποίων τα 584 είναι μόνιμα και τα 123 είναι με συμβάσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι με συμβάσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού προσελήφθησαν 70 άτομα, τα οποία μαζί με τις προσλήψεις 81 ιατρών αυξάνουν τον αριθμό των προσλήψεων το τελευταίο διάστημα για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις 151 προσλήψεις!

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι επίκεινται και άλλες προσλήψεις τόσο επικουρικού προσωπικού όσο και μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου και κυρίως να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες είναι 538 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 465.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας λάβει γνώση όλων των δεδομένων, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως «όταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια και οι αντιπολιτευτικές κορώνες περιττεύουν. Η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδεικνύεται στην πράξη, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το νοσοκομείο του νομού μας απαριθμεί 897 άτομα, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που καθημερινά παλεύει και δίνει τον δικό του αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού. Σταθερός στόχος για την κυβέρνηση παραμένει η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό».