Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου για τους δασικούς χάρτες

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση που είχε, χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος  με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή το ζήτημα των δασικών χαρτών.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, απαντώντας στους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, τόνισε ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται θα επίλυε το ζήτημα των δασικών χαρτών,  το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να καταρρεύσει ως νομοθέτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να δημιουργήσει πληθώρα ζητημάτων στους θιγόμενους πολίτες, οι οποίοι ξαφνικά είδαν να δημεύεται η πατρογονική τους περιουσία.

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επεσήμανε τα εξής κατά την τοποθέτησή του: «Το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους δασικούς χάρτες κατέρρευσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέρρευσε τμηματικά τόσο ως προς τις οικιστικές πυκνώσεις, όσο και προς τον μηχανισμό εξαγοράς που είχε προβλεφθεί.

Όμως, είναι δέσμευση πράγματι του Πρωθυπουργού ότι θα έχουμε αναρτημένους χάρτες μέχρι το τέλος του 2021. Διότι, εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν δημεύουμε την πατρογονική περιουσία των αγροτών, μια περιουσία εδώ και οκτώ γενιές, όπως επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνοντας τον κόσμο να αγοράσει τη γη των πατέρων του και των παππούδων του.

Ήδη με τροπολογία η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι πάντες έχουν δικαίωμα για αντιρρήσεις και για πρόδηλα λάθη. Κανένας δε χάνει αυτό το δικαίωμα. Ούτε από αναρτημένους χάρτες, ούτε από υπό ανάρτηση χάρτες. Εμείς μπορούμε να αισθανθούμε το πρόβλημα και την αγωνία που τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ  στον αγροτικό κόσμο της χώρας με το δικό του νομοσχέδιο. Δεσμευτήκαμε σαν αντιπολίτευση ότι θα επιλύσουμε το ζήτημα και το επιλύουμε σταδιακά με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με τροπολογίες, υπουργικές αποφάσεις και συγκεκριμένες εγκυκλίους προς τη διοίκηση, κατά τις επιταγές του νόμου 4685 και κυρίως του άρθρου 48. Διότι αυτό που επιθυμούμε είναι να επιλυθεί επιτέλους αυτό το ζήτημα και να συμβαδίσουν οι δασικοί χάρτες με το Κτηματολόγιο.

Αυτό που επισημαίνω είναι ότι στην πραγματικότητα απέτυχε να λειτουργήσει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε. Ο συγκεκριμένος νόμος και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  μας κληροδότησε 170.000  αντιρρήσεις. Πότε θα εξετάζονταν αυτές οι αντιρρήσεις; Με τους ρυθμούς που μας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  χρειάζονταν 27 χρόνια για να εξεταστούν.  Και έρχονται και μας λένε ότι έλυσαν το ζήτημα των δασικών χαρτών;

Τώρα επιλύεται το ζήτημα σταδιακά, με μέτρο, με λογική, επίπονα, με σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα. Τώρα, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον αρμόδιο Υφυπουργό, τον κ. Αμυρά, τον οποίο μόλις προχθές φιλοξενήσουμε στη Μαγνησία. Ας ρωτήσουν τους αγρότες του Πηλίου και του κάμπου να δουν ότι έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον κ. Αμυρά. Συμμετείχα στη συνάντηση αυτή και άκουσα τα ερωτήματα των αγροτών, τα οποία απαντήθηκαν όλα, ένα προς ένα από τον κ. Αμυρά.

Δεν θυμάμαι να είχαμε ικανοποιημένους αγρότες επί ΣΥΡΙΖΑ και αυτό  διότι και το δάσος προστατεύουμε και την περιουσία των αγροτών δεν δημεύουμε. Αυτή είναι η δική μας γραμμή, η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας».