Η δημιουργία της ομάδας Χορού Μονοπάτια πραγματοποιήθηκε το 2013, ήταν συνέπεια μιας υπέροχης παρέας φίλων με αγάπη στον παραδοσιακό χορό, βασικός πυρήνας και εμπνευστής της ιδέας ήταν και είναι η δασκάλα Βαρβάρα Πίκουλα, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με πολυετή εμπειρία σε συλλόγους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Η δραστηριότητα της ομάδας Χορού Μονοπάτια είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και η συμμετοχή της σε διεθνή και εγχώρια μουσικοχορευτικά φεστιβάλ.

Κύρια ιδέα της συμμετοχής σε κάθε φεστιβάλ είναι η γνωριμία νέων μονοπατιών μέσα από την γιορτή, την δημιουργία και το πιο σημαντικό την φιλία .

“Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά που θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της πανέμορφης  Σκιάθου. Για την πρόσκληση ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο γυναικών Σκιάθου καθώς και τον εξαιρετικό κο Γιώργο Γεωργίου. Η  ομάδα ΧΟΡΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ  θα παρουσιάσει χορούς από την Μικρά Ασία. Ευχόμαστε πάντα να μπορούμε να ενώνουμε τα χέρια στον κύκλο του χορού!”