Το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την ευρωπαϊκή συλλογή του, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης. Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας, η οποία τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσει προκρίσεις για τους Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -68 κιλών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό ανδρών που φιλοξενείται για 2η ημέρα στη Σόφια. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της βουλγαρικής πρωτεύουσας, μετά το ασημένιο που κατέκτησε ο Διονύσης Ραψομανίκης, στην πρεμιέρα, στα -54 κιλά.

Το έτερο μέλος της προΟλυμπιακής ομάδας που αγωνίστηκε σήμερα, η Φανή Τζέλη (-57κ.), κατέλαβε την 5η θέση, όπως και το μέλος της εθνικής ομάδας, Χριστιάνα Τυρολόγου στα -53 κιλά.

Όσον αφορά στην Φανή Τζέλη, προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά από δύο νίκες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής απέναντι στην Ισπανίδα «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 (και κάτοχο πέντε μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), Μάρτα Κάλβο. Στον αγώνα για την είσοδό της στα ημιτελικά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε 13-5 από την Ιλγκούν Χατισέ (Τουρκία), No-2 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο-3 στην Ολυμπιακή (έχει προκριθεί ήδη για το Τόκιο).

Την 5η θέση στα -53 κιλά κατέλαβε και η Χριστιάνα Τυρολόγου, με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες (στον γύρο των 16 νίκησε την Μίκολι από την Ελβετία), ενώ με τον ίδιο ακριβώς απολογισμό, ο Νίκος Καλαϊτσίδης έφτασε μέχρι τον γύρο των «16» στα -63 κιλά.