Μία ακόμη διάκριση σε διεθνές επίπεδο για τον Βολιώτη σεφ Κώστα Γεωργαντζά, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στο Λουξεμβούργο με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής που έγινε εκεί, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Community Catering.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup) γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της έκθεσης μαγειρικής Expogast και συγκεντρώνει κορυφαίους επαγγελματίες σεφ απ’ όλο τον κόσμο. Ο Κώστας Γεωργαντζάς, ο οποίος κατέχει τη θέση του α’ αντιπροέδρου στην Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece), ήταν μέλος της ομάδας που ταξίδεψε στο Μεγάλο Δουκάτο και μαζί με τους Παύλο Ντάφη, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτη Μαρκούτη, Δημήτρη Χατζημελετίου, Βασίλη Μαλτά και team manager τον Χρήστο Γκότση, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην κατηγορία Community Catering. Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 70.770 πόντους, ενώ απέναντί της είχε τις ομάδες μαγειρικής αρκετών χωρών και πιο συγκεκριμένα της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας και της Γαλλίας.

Για τον Κώστα Γεωργαντζά, ο οποίος το 2018 βρέθηκε για πρώτη φορά στο Λουξεμβούργο με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας (τότε η ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας, είχε τερματίσει τέταρτη), με τη φετινή διάκριση στο Culinary World Cup 2022, πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στην καριέρα του, έπειτα από το χάλκινο μετάλλιο που πήρε στους 25ους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (IKA/Culinary Olympics) της Στουτγάρδης τον Φεβρουάριο του 2020 (στη Γερμανία, μάλιστα, ήταν team captain). «Ανεβήκαμε μία θέση παραπάνω, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Μαγειρέψαμε για 120 άτομα, ενώ το μενού μας αφορούσε τη μακεδονική κουζίνα. Σ’ αυτό το επίπεδο και με την Culinary Team Greece ήταν η τρίτη παρουσία μου (σ.σ. σε διασυλλογικούς διαγωνισμούς έχει δώσει το «παρών» σε Μάλτα, Ιταλία, Σερβία κ.ά.). Πρόκειται για τεράστια επιτυχία», σημείωσε λίγα 24ωρα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο επιτυχημένος σεφ στα 42 χρόνια του «μετράει» πάνω από δύο δεκαετίες στον χώρο, αφού ασχολείται με τη μαγειρική από το 2000. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες, αλλά και πλήθος διακρίσεων εντός και εκτός συνόρων. Το τελευταίο διάστημα, ο Κώστας Γεωργαντζάς εργάζεται ως Corporate Executive Chef σε γνωστή εταιρεία τροφίμων (είναι τεχνικός σύμβουλος στην ΕΛΕΤΡΟ). Παράλληλα απασχολείται ως private chef, κάνει consulting και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες εστίασης (αυτή την περίοδο επιμελείται το μενού σε δύο άκρως ενδιαφέροντα concepts στην Αθήνα, στο «Fairytale» αντλώντας έμπνευση από τη γαλλική γαστρονομία, και το «Fixers» που θα κάνει opening στις 15 Δεκεμβρίου και στο οποίο τέλη του περασμένου μήνα παρουσίασε το νέο μενού μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη, έναν από τους κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής Master Chef), ενώ εξακολουθεί να δημοσιεύει συνταγές του στο περιοδικό «Real Taste & Style» της εφημερίδας «Real News», μετρώντας μάλιστα αρκετά χρόνια συνεργασίας με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Όσο για το επόμενο μεγάλο διεθνές ραντεβού του Βολιώτη επαγγελματία σεφ, Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής, που είναι προγραμματισμένοι για το 2024 στη Γερμανία.